Fotbal international

Ucraina a câștigat titlul mondial la Under 20! De la gafa lui Moruțan la minunea de la Lodz. VIDEO

15.06.2019 | 22:47
Ucraina a castigat titlul mondial la Under 20 De la gafa lui Morutan la minunea de la Lodz VIDEO

Echipa națională Under 20 a Ucrainei a câștigat, duminică, titlul mondial, după o finală de poveste împotriva reprezentativei Coreei de Sud. Ucrainenii, cu zece jucători din lotul Under 19 care ne învingea în primăvara anului trecut la Ploiești în preliminariile Europeanului și cu același selecționer Oleksandr Petrakov, sunt acum noii regi ai fotbalului juvenil.

Ucraina a câștigat titlul mondial la Under 20

Formația Ucrainei a câștigat în premieră titlul mondial la categoria Under 20, după un parcurs senzațional la turneul final din Polonia, care a culminat cu victoria din finalî în fața Coreei de Sud, scor 3-1. Asiaticii au deschis scorul foarte repede prin Lee Kang-in, în minutul 5 din penalty, dar europenii au revenit până la pauză și au restabilit egalitatea prin Vladyslav Supriaha, în minutul 34.

Jucătorul lui Dinamo Kiev, care la acest turneu final nu mai înscrisese niciun gol, a devenit în partea secundă eroul Ucrainei, reușind golul desprinderii în minutul 53. Din acest moment, sud-coreeni s-au aruncat în atac în încercarea de a reveni pe tabela de marcaj, dar s-au lovit de portarul împrumutat de Real Madrid la Leganes, Andriy Lunin. Mai mult, cei care au punctat au fost tot este europenii prin Heorhii Tsitaishvili în minutul 89.

Jucătorii Ucrainei sărbătoresc câștigarea titlul mondial Under 20 (sursă foto: fifa.com)

Ucraina a terminat turneul final fără înfrângere

Ucrainenii au încheiat turneul final fără să cunoască gustul înfrângerii. Ei au încheiat Grupa D pe primul loc după victorii cu Statele Unite ale Americii, scor 2-1, și cu Qatar, scor 1-0, și o remiză cu Nigeria, scor 1-1. În optimile de finală, est europenii au trecut extrem de clar de Panama, scor 4-1, pentru ca în sferturi să răpună Columbia, scor 1-0. Însă marea surpriză au produs-o în semifinale, acolo unde au învins cu 1-0 puternica formație a Italiei, deși au jucat pe final în inferioritate numerică. În finala mică, italienii au fost învinși și de Ecuador, scor 0-1.

În martie 2018, echipa Under 19 a Ucrainei, din care făceau parte mulți fotbaliști care au cucerit acum titlul mondial, a fost la un pas să nu prindă turneul final al Campionatului European. Reprezentativa României avea nevoie de un singur punct pentru a merge la turneul final din Finlanda, iar meciul decisiv cu ucrainenii era la Ploiești. Totul mergea excelent pentru ”tricolori”, mai ales că Olimpiu Moruțan deschidea scorul în minutul 77. Însă, jucătorul care se pregătea de trecerea la FCSB și-a scos tricoul pentru a sărbători reușita și a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. De aici totul s-a întors și ucrainenii s-au impus cu 2-1 cu un gol marcat la ultima fază. Apoi, ei au ajuns până în semifinale la Euro.

Tags: