Ucraina anunţă ca va introduce serviciul militar obligatoriu. În ce condiţii

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
08/08/2016, 18:46
Ucraina anunţă ca va introduce serviciul militar obligatoriu. În ce condiţii

Ucraina va reintroduce serviciul militar obligatoriu dacă tensiunile vor creşte în regiunea sa de est, potrivit secretarului Consiliului naţional de securitate şi de apărare, Olexandr Turcinov, relatează sâmbătă agenţia Xinhua.

”În cazul unei deteriorări grave a situaţiei de pe linia frontului, o nouă mobilizare va fi declarată imediat”, a declarat Turcinov vineri, în cursul unei întâlniri cu presa.

Turcinov a afirmat că armata ucraineană poate în prezent să facă faţă militanţilor pro-independenţă. Circa 43.500 de soldaţi voluntari s-au alăturat armatei pe bază de contract de la începutul acestui an, potrivit datelor Ministerului ucrainean al Apărării.

În perioada martie 2014-august 2015, în Ucraina au avut loc şase serii de încorporări, fiind convocaţi circa 210.000 de rezervişti pentru a lupta împotriva rebelilor în regiunile estice Doneţk şi Lugansk.

Ostilităţile s-au diminuat din septembrie 2015, dar conflict a reizbucnit în mai 2016, deoarece trupele guvernamentale şi rebelii nu au reuşit să se înţeleagă în legătură cu alegerile locale.

Luni, Denis Puşilin, trimisul oficial al autoproclamatei republici Doneţk la Grupul trilateral de contact privind criza ucraineană, a afirmat că există riscul unei reluări a luptelor la scară largă în estul Ucrainei.

sursa: agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×