News
notix pixel id

Video. Focuri de armă la granița cu Ucraina. Mii de țigări de contrabandă, confiscate polițiști

Polițiștii au tras focuri de armă în încercarea de a opri câteva persoane care făceau contrabandă cu țigări. Scenele s-au petrecut într-o pădure de la frontiera cu Ucraina.
14.11.2021 | 17:16
Video. Focuri de armă la granița cu Ucraina. Mii de țigări de contrabandă, confiscate polițiști
Mii de țigări de contrabandă, confiscate polițiști. Foto: colaj Fanatik, sursa: stiribotosani.ro
ADVERTISEMENT

Au fost momente tensionte într-o pădure de la granița cu Ucraina. Polițiștii de frontieră din Botoșani au tras mai multe focuri de armă pentru a opri persoane care transportau țigări.

Infractorii au fost surprinși în data de 12 noiembrie, în jurul orei 07:00, pe direcția localității de frontieră Dersca.

Persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit în direcții diferite, în momentul în care au fost depistate de către polițiștii de frontieră.

ADVERTISEMENT

Mii de țigări de contrabandă, confiscate la frontiera cu Ucraina. Polițiștii au tras focuri de armă

„Colegii noștri au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reușit reținerea unei persoane, cetățean român, în vârstă de 23 de ani”, precizează Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani, știribotoșani.ro.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră din Botoșani au descoperit și ridicat în vederea confiscării, aproximativ 5000 de pachete cu țigarete de contrabandă în valoare de peste 50.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Structurii Teritoriale a Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră din Dorohoi au organizat mai multe acțiuni pentru a prinde persoane care făceau contrabandă.

ADVERTISEMENT

Și pe 13 noiembrie, în jurul orei 15:00, oamenii legii au depistat mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre linia de frontieră către teritoriul național. Aceștia se deplasau pe raza localității Hilișeu Crișan.

Și în acest caz indivizii au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, adaugă Minodora Răcnea.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ridicat în total cantitatea de 99.600 de țigarete (4.980 de pachete), în valoare de 50.092 lei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri