News

Ucraina amenință că va folosi arme de foc contra migranților care vor să intre ilegal din Belarus

Polițiștii de frontieră și ofițerii din Ucraina vor putea utiliza absolut toate mijloacele de protecție pe care le permite legea, chiar și armele de foc, în cazul amenințărilor la adresa vieții lor.
19.11.2021 | 19:07
Ucraina ameninta ca va folosi arme de foc contra migrantilor care vor sa intre ilegal din Belarus
ADVERTISEMENT

Ucraina e pregătită să folosească toate mijloace necesare pentru a se apăra de orice amenințare din partea migranților, a transmis ministrul de Interne al Ucrainei.

Poliția de frontieră din Ucraina e pregătită să folosească arme de foc contra migranților

Polițiștii de frontieră din Ucraina vor putea utiliza absolut toate mijloacele de protecție pe care le permite legea.

ADVERTISEMENT

Vor fi folosite chiar și armele de foc, în cazul amenințărilor la adresa vieții celor care apără frontierele, precum și în cazul unor acțiuni violente ale celor care vin dinspre Belarus, a anunțat ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, conform en.interfax.com.ua.

„Vom folosi tactica de acoperire a eșalonului de la frontiera de stat. Astfel, prima componență a eșalonului va fi neînarmată – doar cu echipament de protecție”, a transmis Monastirski, vineri, în Parlamentul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

„În cazul unor acțiuni agresive din partea celor care încalcă frontiera, personalul celui de-al doilea eșalon este prevăzut cu utilizarea mijloacelor și armelor speciale necesare. Și înțelegem că, în caz de amenințări la adresa vieții și sănătății polițiștilor de frontieră și a forțelor de ordine, vom folosi toate mijloacele de protecție prevăzute de lege, inclusiv arme de foc”, a mai precizat ministrul de Interne.

Pe 19 noiembrie, ucrainenii au lansat un avertisment la adresa migranților care ar încerca să traverseze granița cu Belarus și care vor să intre mai apoi în Uniunea Europeană, amenințând că îi vor îndepărta prin toate mijloacele necesare.

ADVERTISEMENT

Denis Monastirski: „Se vor plasa polițiști de frontieră de-a lungul a 1.084 km de frontieră de stat”

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că această perioadă de timp este cea standard în care, după ce se primesc informații operative de la serviciile de intelligence, vor fi transmise forțe și alte elemente necesare pentru apărarea statului la frontiera cu Belarus.

„Se vor plasa polițiști de frontieră de-a lungul a 1.084 km de frontieră de stat, dar să stabilească punctele de bază pentru formarea rezervei, care ar trebui să ajungă în punctele critice ale frontierei de stat [dinspre Rusia și Belarus], în termen de 30 până la 60 de minute”, a anunțat ministrul de Interne ucrainean.

ADVERTISEMENT

Situația actuală a migranților

De câteva luni, mii de migranți veniți prin Belarus au încercat să ajungă în Uniunea Europeană (UE). În ultimele săptămâni lucrurile au luat amploare, după ce un grup de câteva mii de migranți s-a format la granița dintre Polonia și Belarus, fapt ce a cauzat tensiuni puternice între Minsk și Bruxelles.

Teama autorităților ucrainene este că migranții care au rămas blocați la frontierele cu Polonia și țările baltice ar putea ajunge în UE prin țara lor, dar și prin mai multe țări de la frontiera cu Belarus.

Kievul a anunțat săptămâna trecută că intenționează să trimită mii de polițiști de frontieră și jandarmi la granița sa cu Belarus.

ADVERTISEMENT
Tags: