Fotbal international

Ucraina poate pierde la masa verde două meciuri din cauza lui Junior Moraes! Atacantul a fost dorit în trecut și de Becali

26.03.2019 | 13:38
Ucraina poate pierde la masa verde doua meciuri din cauza lui Junior Moraes Atacantul a fost dorit in trecut si de Becali

Echipa națională a Ucrainei poate pierde la masa verde cele două meciuri disputate până acum în preliminariile Campionatului European din 2020 din cauza lui Junior Moraes. Atacantul care a fost dorit în trecut și de finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a fost folosit de selecționerul Andrei Șevcenko în ambele partide din startul campaniei de calificare la Euro 2020, cu Portugalia și Luxemburg.

Ucraina poate pierde la masa verde două meciuri din cauza lui Junior Moraes

Cotidianul portughez Mais Futebol a dezvăluit că Ucraina poate pierde la masa verde cele două meciuri din preliminariile Campionatului European din 2020, deoarece brazilianul Junior Moraes, care evoluează la Şahtior Doneţk, ar fi fost folosit fără drept de joc. Fostul jucător de la Gloria Bistrița a primit cetăţenia ucraineană însă nu ar fi trebuit folosit deoarece nu a locuit cinci ani consecutivi în Ucraina.

Regulamentul FIFA stipulează că un jucător poate primi o nouă naţionalitate dacă a petrecut cinci ani pe teritoriul respectiv, neîntrerupt, după 18 ani. Junior Moraes, în vârstă de 31 de ani, nu a locuit decât patru ani şi opt luni în Ucraina, înainte de pleca mai multe luni la Tianjin Teda, în China, şi apoi a reveni. În Ucraina, atacantul brazilian a evoluat la Metalurg Donețk, Dinamo Kiev și acum la Șahtior.

Junior Moraes intră prin alunecare în timpul meciului Portugalia - Ucraina
Junior Moraes intră prin alunecare în timpul meciului Portugalia – Ucraina

Ucraina este liderul Grupei B

Conform unui judecător de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Nogueira da Rocha, această regulă va face ca Ucraina să piardă la masa verde cele două partide în cazul în care federațiile din Portugalia și Luxemburg vor depune plângere. Junior Moraes și-a făcut debutul la naționala Ucrainei în remiza 0-0 cu Portugalia, el intrând pe teren în minutul 76, în locul lui Roman Yaremchuk.

Trei zile mai târziu, Junior Moraes a fost titular în partida Luxemburg – Ucraina 1-2, din Grupa B a preliminariilor Campionatului European din 2020. Fotbalistul a fost ținut toate minutele pe teren de selecționerul Andrei Șevcenko, ucrainenii reușind să obțină o victorie chinuită după un autogol venit la ultima fază. După disputarea a două etape, Ucraina este liderul Grupei B cu 4 puncte, urmată suprinzător de Luxemburg, cu 3 puncte.