News

Ucraina poate pierde sprijinul SUA. Un fost agent CIA a schițat scenariul sumbru pentru Kiev

Fostul agent CIA, Robert Baer, a lansat vineri unul dintre cele mai alarmante scenarii pentru Ucraina: pierderea sprijinului militar al SUA, în contextul războiului cu Rusia.
14.10.2022 | 23:13
Ucraina poate pierde sprijinul SUA Un fost agent CIA a schitat scenariul sumbru pentru Kiev
Zelenski a aflat care este scenariul sumbru în urma căruia poate pierde sprijinul lui Joe Biden. Foto: hepta.ro, canva.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție pentru Antena 3 CNN, fostul agent CIA a explicat cum se poate ajunge la această situție de nedorit pentru regimul de la Kiev.

Ce se poate întâmpla cu Ucraina peste câteva săptămâni

Mai mult, cel care este analist de informații și securitate pentru CNN a oferit și un interval în care ucrainenii ar putea pierde sprijinul SUA. Trebuie spus că în profilul realizat pe pagina CNN, Robert Baer este descris drept unul dintre cei mai performanți agenți din istoria CIA.

ADVERTISEMENT

Având în vedere conexiunile stabilite în lumea serviciilor de informații, Baer a schițat un scenariu conform căruia soarta războiului s-ar putea schimba la 180 de grade peste trei săptămâni.

La această situație ingrată pentru forțele armate ale Ucrainei se poate ajunge dacă Partidul Democrat pierde alegerile pentru Congres. Până în prezent, congresmanii din ambele tabere (n.r. – democrații și republicanii) au fost de acord cu sprijinirea ucrainenilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, Baer atrage atenția că Partidul Republican este dominat de fostul președinte Donald Trump, care nu a digerat nici acum înfrângerea suferită la alegerile prezidențiale din 2020, în fața lui Joe Biden.

Arabia Saudită și alegerea lui Mohammad bin Salman

Faptul că Arabia Saudită a trădat SUA, că Mohammad bin Salman s-a aliat cu Putin împotriva Europei și împotriva SUA… Este o schimbare incredibilă în geopolitică.

ADVERTISEMENT

Ar putea fi o iarnă ca în 1944 când vine vorba despre energie, inflație, guverne care vor cădea și revolte ale populațiilor.Chiar şi în SUA există revolte ale populației pe ideea că ‘de ce ne implicăm în acest război?’.

Și nu uitați! Dacă Biden pierde Congresul în doar câteva săptămâni, (n.r. – legislativul american) ar putea tăia ajutorul financiar pentru Ucraina. Istoria va începe să se schimbe începând din noiembrie foarte repede“, a declarat Robert Baer, conform antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Bauer a precizat că din punctul lui de vedere, liderul de la Kremlin este îngrozit din cauza faptului că majoritatea țărilor i-au întors spatele, cu excepția Arabiei Saudite. Totodată, Putin este disperat din cauză că va pierde accesul la tehnologia occidentală.

ADVERTISEMENT