News

Ucraina acuză Rusia că trimite lunetiști și tancuri la frontieră. Imaginile surprinse din satelit arată o comasare de trupe ruseşti

Tensiunile între Kiev și Moscova continuă. Ucraina acuză Rusia că trimite lunetiști și tancuri la frontiera cu Donbas, pentru a-i provoca pe militarii ucraineni
07.12.2021 | 17:44
Ucraina acuza Rusia ca trimite lunetisti si tancuri la frontiera Imaginile surprinse din satelit arata o comasare de trupe rusesti
Ucraina acuză Rusia că trimite lunetiști și tancuri la frontieră. sursă foto: businessinsider.com
ADVERTISEMENT

Ucraina acuză Rusia că trimite echipe de lunetiști și tancuri la frontieră, în zona Donbas. Autoritățile de la Kiev spun că militarii ruși încearcă să-i provoace pe ucraineni să pornească ei primii focul.

Ucraina acuză Rusia că trimite lunetiști și tancuri la frontieră

Ministrul ucrainean al apărării acuză din nou Rusia de încercări de intimidare a militarilor, de data aceasta aducând la frontieră lunetiști și tancuri.

ADVERTISEMENT

“Inamicul a mărit numărul echipelor de lunetiști, gata pregătite să provoace pierderi în rândul forțelor noastre, să distrugă dispozitivele de supraveghere video și să ne provoace astfel pentru a răspunde cu foc împotriva lor”, a declarat oficialul ucrainean.

Ucraina se teme de un posibil atac al Rusiei, dat fiind faptul că Moscova a adunat zeci de mii de militari ruși la granița celor două țări.

ADVERTISEMENT

Acuzația vine chiar înainte de întâlnirea care va avea loc astăzi între președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Armata rusă se vede din satelit

Zecile de mii de militari ruși sunt vizibile chiar și din satelit.

Mai multe fotografii publicate de Business Insider surprind trupele rusești care înaintează spre granița cu Ucraina, în zona Donbas.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor citate de CNN, trupele rusești au capacitatea să declanşeze o invazie rapidă. Mai mult decât atât, muniția, combustibilul și resursele medicale de care rușii dispun sunt suficiente pentru a susține un conflict prelungit timp de 7-10 zile.

Capacitățile Moscovei sunt comparate chiar cu un blitzkrieg modern de către un oficial american.

Sursă foto: Business Insider

SUA își va ajuta aliații, dar nu va riposta militar

Reprezentanții Statelor Unite au declarat că, în cazul unui atac rusesc, vor sprijini armata ucraineană și vor crește substanțial sprijinul și capacitățile de luptă pentru a ajuta aliații din NATO. De asemenea, SUA va aplica sancțiuni economice puternice Moscovei dacă va deschide focul.

ADVERTISEMENT

Totuși, autoritățile americane au precizat că, în prezent, nu iau în considerare un atac militar direct asupra Rusiei.

“Dacă Putin face vreo mişcare, va exista o cerere sporită a aliaţilor noştri din Europa de Est în vederea mai multor militari, capacităţi şi exerciţii, iar Statele Unite vor răspunde favorabil”, au menționat acestea.

Rămâne de văzut ce vor discuta Joe Biden și Vladimir Putin la summitul online de astăzi, cu privire la rezolvarea tensiunilor din Ucraina.

ADVERTISEMENT