Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ucraina și-a anunțat lotul pentru EURO 2024! Adversara României, vedete pe toate posturile

Ucraina și-a anunțat lotul cu care va ataca turneul final de la EURO, implicit naționala României, cu care va debuta în 10 zile.
08.06.2024 | 14:32
Ucraina sia anuntat lotul pentru EURO 2024 Adversara Romaniei vedete pe toate posturile
Ucraina, lot plin de vedete pentru EURO 2024 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională s-a calificat la turneul final după o pauză de opt ani, iar acum este în toiul pregătirilor. Selecționata Ucrainei și-a anunțat lotul pentru EURO, iar românii sunt cu ochii pe evoluția jucătorilor din țara vecină.

Ucraina vine cu vedetele

România debutează împotriva Ucrainei la EURO, astfel că lotul vecinilor este în vizorul staff-ului naționalei. Ucrainenii vin cu nume mari, de la cluburi uriașe ale Europei, dar și câștigători de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Buturile formației ucrainene sunt acoperite de câștigătorul Ligii Campionilor cu Real Madrid, portarul Lunin. Alături de el mai sunt convocați Trubin de la Benfica și Bushchan din campionatul intern, de la Dinamo Kiev.

Linia de fund este asigurată de Matviyenkoc Konoplya, Bondar (toți Șahtior), Tymchyk (Dinamo Kiev), Svatok (Dnipro), Talovyerov (LASK), Mykhailichenko (Polissya Zhytomyr). Capetele de afiș sunt două vedete din Premier League, anume Mykolenko de la Everton și Zabarnyi de la Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Mijlocul formației ucrainene este asigurat de nume mari, majoritatea din top cinci campionate ale Europei. Printre cei care se vor afla în garnitura Ucrainei sunt Zinchenko sau Mudryk (Arsenal și Chelsea), Tsygankov (Girona) sau Malinovsky (Genoa).

Linia de atac este asigurată de nume precum Dovbyk, care este unul dintre cei mai buni marcatori din La Liga. De asemenea, Yaremchuk nu lipsește, însă este unul dintre cei mai puțin eficienți atacanți ai sezonului trecut.

ADVERTISEMENT
  • Portari: Bushchan (Dinamo Kiev), Trubin (Benfica), Lunin (Real Madrid);
  • Fundași: Matviyenko (Shakhtar), Konoplya (Shakhtar), Bondar (Shakhtar), Tymchyk (Dinamo Kiev), Mykolenko (Everton), Zabarnyi (Bournemouth), Svatok (Dnipro), Talovyerov (LASK), Mykhailichenko (Polissya Zhytomyr);
  • Mijlocași: Yarmolenko (Dinamo Kiev), Shaparenko (Dinamo Kiev), Brazhko (Dinamo Kiev), Stepanenko (Shakhtar), Zubkov (Shakhtar), Sudakov (Shakhtar), Zinchenko (Arsenal), Tsygankov (Girona), Mudryk (Chelsea), Malinovsky (Genoa), Sydorchuk (Westerlo);
  • Atacanți: Dovbyk (Girona), Yaremchuk (Valencia), Vanat (Dinamo Kiev);

Programul naționalei la EURO

Echipa națională debutează chiar împotriva Ucrainei, pe data de 17 iunie, de la ora 16:00, la Munchen. Meciul de debut este extrem de important, întrucât le-ar putea aduce „tricolrilor“ o șansă de calificare.

ADVERTISEMENT

Etapă a doua aduce un meci tare pentru selecționata lui Edi Iordănescu, împotriva favoritei grupei, Belgia. Meciul va avea loc pe data de 22 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul din Koln, care se anunță tare.

EURO se poate încheia pentru români, în cazul unei necalificari, împotriva naționalei Slovaciei. Partida va avea loc pe data de 26 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Deutsche Bank Park, din Frankfurt.

ADVERTISEMENT