Fotbal international

Ucraina și-a stabilit baza de pregătire la București pentru Euro 2020! 10 echipe se antrenează acasă

28.01.2020 | 12:16
Ucraina sia stabilit baza de pregatire la Bucuresti pentru Euro 2020 10 echipe se antreneaza acasa
Echipa națională a Ucrainei și-a stabilit baza de pregătire la București pentru turneul final al Euro 2020
ADVERTISEMENT

Echipa națională a Ucrainei și-a stabilit baza de pregătire la București pentru turneul final al Euro 2020, în timp ce Austria a preferat să se antreneze acasă înaintea meciurilor.

Ucraina și-a stabilit baza de pregătire la București pentru Euro 2020

UEFA a dat publicității bazele de pregătire pe care și le-au ales cele 20 de reprezentative care sunt deja calificate la Euro 2020, iar selecționata Ucrainei va sta la București pentru partidele de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Andriy Shevchenko va juca două din cele trei meciuri din faza grupelor pe Arena Națională din București, doar primul, cel împotriva Olandei, urmând să-l dispute la Amsterdam.

Austria a preferat să rămână acasă

În schimb, echipa națională a Austriei a decis să-și facă baza de pregătire acasă, la Seefeld, urmând să facă deplasarea pentru partide cu avionul. Elevii lui Franco Foda vor juca primul meci la București, apoi cu Olanda la Amsterdam și vor reveni pe Arena Națională pentru întâlnirea cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Reprezentativa Olandei, care va juca toate partidele din faza grupelor la Amsterdam, va sta în cantonament la Zeist, localitate în provincia Utrecht. Cea de-a patra formație din Grupa C se va stabili în urma întâlnirilor din barajele Ligii Națiunilor.

Ronaldo se va pregăti la Budapesta

Din cele 20 de echipe calificate până în prezent la Euro 2020, 10 și-au stabilit bazele de pregătire în propriile țări. Este vorba de Austria, Belgia, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Rusia și Spania.

ADVERTISEMENT

Celelalte 10 formații și-au ales următoarele baze de pregătire: Croația (St Andrews, Scoția), Cehia (Edinburgh, Scoția), Finlanda (Sankt Petersburg, Rusia), Polonia (Portmarnock, Irlanda), Portugalia (Budapesta, Ungaria), Suedia (Maynooth, Irlanda), Elveția (Roma, Italia), Turcia (Baku, Azerbaidjan), Ucraina (București, România), Țara Galilor (Baku, Azerbaidjan).

Patru meciuri pe Arena Națională

Arena Națională va găzdui trei meciuri din faza grupelor, iar unul dintre ele este sigur cel dintre Ucraina și Austria. În cazul în care România se va califica la turneul final, atunci va întâlni Ucraina și Austria pe cel mai mare stadion al țării. La București se va juca și o optime între câștigătoarea Grupei F și locul 3 din A, B sau C.

ADVERTISEMENT

România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, s-a stabilit în urma  tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă partidă, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro 2020.

ADVERTISEMENT