Life

Ucraina va participa la Eurovision 2022. “Vor încerca să înregistreze și un videoclip”

Organizatorii cunoscutului Eurovision au făcut anunțul. Ucraina va fi prezentă la ediția din acest an care va avea loc în perioada 10-14 mai la Torino.
15.03.2022 | 10:20
Ucraina va participa la Eurovision 2022 Vor incerca sa inregistreze si un videoclip
Ucraina va participa la Eurovision 2022
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Ucrainei nu vor lipsi de la Eurovision 2022, a anunțat producătoarea executivă a concursului, Simona Martorelli. Ucraina va fi reprezentată de Orchestra Kalush, cu piesa Stefania.

Ucraina va participa la Eurovision 2022. “Vor încerca să înregistreze și un videoclip”

Ucraina nu va lipsi în acest an de la Eurovision. Organizatorii celebrului concurs au anunțat că cei de la Orchestra Kalush au trimis deja toate documentele necesare. În plus, vor încerca să înregistreze și un videoclip în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT

“Este un lucru admirabil, având în vedere situația. Ucraina va fi reprezentată la Eurovision de Orchestra Kalush, cu piesa Stefania.

Adresat unei mame, cântecul include muzică tradițională ucraineană, iar în versurile sale se regăsește fraza: ‘Voi găsi întotdeauna drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse’.

ADVERTISEMENT

Artiștii vor încerca să înregistreze un videoclip, pe care toți participanții trebuie să îl trimită organizatorilor în cazul în care nu pot cânta fizic la acest eveniment extrem de popular, urmărit de zeci de milioane de telespectatori din întreaga lume”, a declarat Simona Martorelli, producătorul executiv al evenimentului.

Ucraina și-a făcut debutul în cunoscutul concurs în anul 2003. În 15 apariții la Eurovision, Ucraina nu a ratat nicio finală. Nouă dintre cântăreți au terminat în primele 10 locuri, cinci au terminat în primele 3 locuri, iar doi au câștigat concursul.

ADVERTISEMENT

Ruslana a fost prima cântăreață din Ucraina, câștigătoare la Eurovision în anul 2004. Aceasta a fost singura participantă care a primit puncte de la toate țările, 280 în finală și 256 în semifinală. Datorită prestației sale, anul următor, cunoscutul concurs a avut loc la Kiev.

În anul 2016, marea câștigătoare a fost Jamala, iar în 2017, evenimentul a avut loc din nou la Kiev. În 2019, Ucraina a anunțat că nu participă la Eurovision.

ADVERTISEMENT

Jamala a fost anul acesta invitată la finala Eurovision România 2022. Cântăreața s-a refugiat în țara noastră împreună cu copiii săi de frica războiului.

Rusia nu va participa la Eurovizion 2022, fiind exclusă.

ADVERTISEMENT