News

Un ucrainean și-a cărat câinele în spate 17 kilometri. Și-a dus soția și copiii la graniță și apoi s-a întors să își apere țara

Noi povești ale refugiaților ucraineni. Un bărbat și-a cărat câinele în spate 17 kilometri. Acesta și-a dus soția și copiii la graniță și apoi s-a întors să își apere țara
10.03.2022 | 14:05
Un ucrainean sia carat cainele in spate 17 kilometri Sia dus sotia si copiii la granita si apoi sa intors sa isi apere tara
Un bărbat ucrainean și-a cărat câinele în spate aproximativ 17 kilometri. sursă foto: The Guardian
ADVERTISEMENT

Un ucrainean și-a cărat câinele în spate 17 kilometri. Acesta și-a dus soția și copiii la graniță și apoi s-a întors să își apere țara. În situația lui sunt mulți alți ucraineni. Tot ce pot să facă este să își conducă familiile spre libertate și să își adune tot curajul necesar pentru a se întoarce singuri, într-un loc unde tot ce le-a rămas este speranța.

Un ucrainean și-a cărat câinele în spate 17 kilometri

Situația prin care bărbații ucraineni sunt nevoiți să treacă în această perioadă este una repetitivă. Cei mai mulți dintre aceștia își duc soțiile și copiii la graniță și apoi se întorc să își apere țara. O imagine cu adevărat emoționană a fost surprinsă recent. Un bărbat care și-a condus familia într-un loc sigur a fost fotografiat în timp ce căra câinile familiei în spate. A făcut acest lucru aproximativ 17 kilometri.

ADVERTISEMENT

După un drum lung și obositor, bărbatul a trebuit să își ia rămas bun de la familie, sperând că îi va vedea din nou după terminarea conflictului armat.

Potrivit ultimelor statistici, peste 190.000 de ucraineni, majoritatea bărbați, s-au întors în Ucraina după ce și-au condus persoanele dragi la vamă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform polițiștilor de frontieră, aproximativ 16.000 de oameni au sosit în Ucraina în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 12.500 sunt ucraineni. Cei mai mulți dintre ei sunt bărbați care plănuiesc să devină apărători ai patriei.

Mărturia emoționantă a soției ucraineanului

Femeia al cărei soț a cărat câinele familiei și apoi a rămas la graniță a făcut o mărturie emoționantă în ceea ce privește despărțirea de tatăl copiilor ei.

ADVERTISEMENT

“Am pierdut multe lucruri. Mi-am pierdut tatăl. L-am lăsat pe soțul meu în urmă la graniță. Inima mea este frântă pentru că nu am fost niciodată fără el. El este o parte din mine, cea mai mare parte din mine, iar acum nu este cu mine. Nu sunt bărbați cu noi.

Soțul meu nu a putut trece granița din cauza vârstei și a ordinului de mobilizare. S-a întors în sat să aibă grijă de mama și bunica lui. Sunt doar șapte acolo și aproape toată lumea are peste 60 de ani. Soțul surorii mele este și el acolo, cu părinții lui și un prieten al părinților săi. 

ADVERTISEMENT

Soțul meu este o mare parte din mine, este cel mai bun prieten, asistent, consilier al meu. Dragostea noastră fără margini este cea care îmi dă putere acum”, a declarat femeia, scrie The Guardian.

De-a lungul călătoriei spre graniță, familia a fost sfătuită să lase câinii în Ucraina, însă această variantă nici nu a fost luată în considerare de stăpânii patrupedelor.

“Câinele meu are 12 ani și jumătate și s-a chinuit să meargă și a căzut la fiecare kilometru și nu s-a putut ridica din nou. Am oprit mașini și am cerut ajutor, dar toată lumea a refuzat. Ne-au sfătuit să lăsăm câinii.

Dar câinii noștri fac parte din familia noastră. Câinele meu a trăit toate momentele fericite și triste cu noi. Câinele mamei este tot ce a mai rămas din viața anterioară. Așa că soțul meu, uneori, ne ducea câinele pe umeri”, a mai precizat aceasta, conform sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT