News

Ucrainenii vor putea afla de la Google când urmează un atac al Rusiei. Compania va crea o alertă de raid aerian

Google oferă ajutor Ucrainei, aflată în plin război cu Rusia. Compania anunță crearea unui sistem prin care se va alerta prezența unui raid aerian, direct pe telefoanele cetățenilor.
11.03.2022 | 15:05
Ucrainenii vor putea afla de la Google cand urmeaza un atac al Rusiei Compania va crea o alerta de raid aerian
ADVERTISEMENT

Google sare în ajutorul ucrainenilor care sunt atacați de ruși, în aceste zile. Compania anunță crearea unei alerte în caz de raid aerian, care va fi disponibilă pe telefoanele cetățenilor. Alerta se va activa simultan cu cele din zonele care urmează a fi bombardate de armata lui Vladimir Putin.

Alertă de raid aerian, pe telefoanele ucrainenilor, emisă de Google

Google acționează astfel spriijinit de autoritățile din Ucraina și transmite că prin noul sistem de alertă își dorește siguranța populației. Compania va face, mai exact, o adaptare a unei alerte în caz de cutremur.

ADVERTISEMENT

”În mod tragic, milioane de oameni din Ucraina se bazează acum pe alertele de atac aerian pentru a încerca să ajungă în siguranță”, a anunțat Google, potrivit The Verge.

Google cataloghează invazia Rusiei în Ucraina drept o ”tragedie și dezastru umanitar”. Gigantul american a mai dat asigurări că va restricţiona în continuare instituţiile media rusești care răspândesc informaţii false. De altfel, Google are deja întrerupte majoritatea operațiunilor în Moscova.

ADVERTISEMENT

”Invazia rusă a Ucrainei este atât o tragedie, cât și un dezastru umanitar în devenire. Lucrăm pentru sprijinirea oamenilor din Ucraina prin produsele noastre, apărarea împotriva amenințărilor la adresa securității cibernetice, obținerea de informații de înaltă calitate și fiabile și asigurarea siguranței și securității colegilor noștri și a familiilor lor din regiune”, au mai precizat reprezentanții Google.

Situația războiului Rusia-Ucraina

Rusia și Ucraina au ajuns la a 16-a zi de conflict, vineri, 11 martie 2022. S-au purtat noi negocieri în vederea încheierii războiului, iar Vladimir Putin a comunicat că sunt unele aspecte pozitive.

ADVERTISEMENT

”Există anumite schimbări pozitive, îmi spun negociatorii din partea noastră”, a declarat Vladimir Putin, în urmă cu câteva ore, în timpul unei întrevederi cu aliatul său, președintele Belarusului, Alexander Lukașenko.

Vladimir Putin nu a oferit mai multe detalii, precizând că discuțilile se desfășoară ”practic zilnic”. Chiar dacă nu a oferit mai multe informații, președintele Rusiei a transmis că va comunica amănunțit cu Alexander  Lukașenko.

ADVERTISEMENT