News

UDMR, decizie neașteptată. Ar putea ceda postul de prefect al Clujului. Hunor: ”Pentru noi nu era prima opțiune”

16.02.2021 | 20:48
UDMR decizie neasteptata Ar putea ceda postul de prefect al Clujului Hunor Pentru noi nu era prima optiune
ADVERTISEMENT

UDMR a anunțat că poate ceda cel mai râvnit post de prefect, cel al Clujului. Anunțul a fost făcut de Kelemen Hunor. Această reacție vine pe fondul unui nou scandal care a izbucnit în PNL, după ce Ludovic Orban a pierdut, la negocieri, postul de prefect al județului Cluj.

Alin Tișe, Rareș Bogdan și Emil Boc l-au criticat dur pe Orban după ce a fost pierdută cea mai performantă filială liberală. Fostul premier a fost amenințat cu pierderea șefiei PNL la viitorul congres. În tot acest conflict intevine UDMR, care este dispus să liniștească apele.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor, care, în trecut, a fost extrem de des ținta atacurilor liderilor PNL, a anunțat că este dispus să cedeze postul de la Cluj pentru cel din Bihor.

UDMR poate ceda postul de prefect al Clujului pentru a liniști situația din PNL. ”Relația noastră este mai importantă decât poziția de prefect”

Foto: Inquam

Frământările și tensiunea din PNL se agravează. După pierderea Clujului, Orban a fost atacat dur de Emil Boc, Rareș Bogdan și Alin Tișe.

ADVERTISEMENT

UDMR e dispus să repare situația creată și a transmis prin Kelemen Hunor că prima lor opțiune era oricum județul Bihor.

”Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima opțiune dar asta a ieșit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectură cu prefectură, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate.

ADVERTISEMENT

Prima noastră opțiune de prefect a fost Bihorul. Relația noastră cu PNL la Cluj este una veche, încercată, când PSD a dorit să mergem cu ei la Cluj am refuzat și am mers cu PNL.

Relația noastră este mai importantă decât poziția de prefect, dar în acest moment aceasta ne revine nouă.

ADVERTISEMENT

Că nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face. Se poate schimba cu Bihorul. Dacă deranjează un prefect de la noi, de la UDMR, poate fi de la USR-PLUS”, a afirmat Kelemen Hunor pentru cluj24.ro.

ADVERTISEMENT