ADVERTISEMENT
News

UDMR, ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis. ”Planul de Furat Ardealul”, după un serial celebru

Autor: Traian Terzian | 02.05.2020 | 10:25
UDMR, ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis. ”Planul de Furat Ardealul”, după un serial celebru
UDMR l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a avut o ieșire virulentă în scandalul provocat de un proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Sursă foto: Facebook Butka Gergo

UDMR l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a avut o ieșire virulentă în scandalul provocat de un proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

ADVERTISEMENT

UDMR, ironii la adresa președintelui Klaus Iohannis

UDMR îl ironizează pe președintele Klaus Iohannis printr-un pamflet inspirat din celebrul serial Netflix ”La Casa de Papel”, prezentând pe Facebook un ”Plan de Furat Ardealul”.

Într-o postare făcută de Butka Gergo, consilier local la Satu Mare, planul urmează să fie pus în practică în noapte de 1 Decembrie de ”ungurii rebeli”, ”samuraii secui” și ”hipsterii unguri”.

ADVERTISEMENT

”Planul” este însoțit de un afiș inspirat din serial, în care apar fețele mai multor lideri UDMR, printre care Klemen Hunor, Attila Korodi, Tanczos Barna sau Anna Horvath și este intitulat ”Ardeal Heist, Casa de Werner, A Nagy Erdelyrablas””An UDMR original series”.

”Conducătorii vor trebui să se concentreze pe probleme reale”

”Dragi prieteni români, pe baza serialului La Casa de Papel am întocmit PFA (Planul de Furat Ardealul). În noaptea de 1 Decembrie, o echipă a ungurilor rebeli va porni dinspre Csiksomlyo: produsele artizanale din Corund și sarea din Praid vor fi încărcate pe trenul Korona, direct spre Ferihegy, știți aeroportul de unde porniți în concediu”, începe postarea.

ADVERTISEMENT

P.F.A. Planul de Furat Ardealul (pamflet) 👇👇👇

Posted by Butka Gergo on Friday, May 1, 2020

”O altă echipă de samurai secui, înarmați cu mitraliere de kurtoskalacs, vor ataca palatul prezidențial. Dar Klaus nu va fi acasă, fiind în concediu din 15 mai. A treia echipă, a hipsterilor unguri va împinge centrele istorice construite in epoca austro-ungară dincolo de graniță, până la Hajduszoboszlo”, se mai arată în pamflet.

”Între cartierele Mănăstur și Mărăști va rămâne o groapă, potrivită pentru investiții imobiliare. Pe dimineața, niciun ungur nu va mai fi în țară. Noa, atunci va fi bai. Conducătorii vor trebui să se concentreze pe probleme reale, cum ar fi pandemia sau relansarea economică”, se scrie în mesaj.

ADVERTISEMENT

În final, autorul Butka Gergo atrage atenția că acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare și consideră că cel mai important lucru este să nu ne lăsăm manipulați.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, după ce un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților. Între timp, Senatul a respins proiectul cu 126 de voturi ”împotrivă” și nouă ”pentru”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!