Alegeri 2024

UDMR își va prezenta în septembrie candidatul la Cotroceni. Csoma Botond: „Ar fi bine dacă domnul Kelemen ar candida”

UDMR, pe mâna lui Kelemen Hunor la Cotroceni. Csoma Botond: „Are o legitimitate și eu cred că ar fi cel mai adecvat candidat”
04.07.2024 | 21:09
UDMR isi va prezenta in septembrie candidatul la Cotroceni Csoma Botond Ar fi bine daca domnul Kelemen ar candida
Purtătorul de cuvând al UDMR îl indică pe președintele Kelemen Hunor drept candidatul legitim la prezidențiale / Foto: Facebook, Kelemen Hunor
ADVERTISEMENT

UDMR a anunțat, joi, prin purtătorul de cuvânt Csoma Botond, că formațiunea politică își va prezenta în luna septembrie candidatul la alegerile prezidențiale. Potrivit lui Csoma Botond, președintele UDMR, Kelemen Hunor, este cel mai indicat în cursa pentru Cotroceni și că ar face bine să candideze.

„La începutul lunii septembrie vom anunța candidatul”

UDMR a anunțat, luni, că în luna septembrie își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al UDMR, Csoma Botond. „La începutul lunii septembrie. Nu cred că va fi congres, ci Consiliul Reprezentanţilor Unionali, şi acolo vom anunţa candidatul”, a declarat Csoma Botond pentru Prima News.

ADVERTISEMENT

Consiliul Reprezentanţilor Unionali este cel mai înalt for de decizie din cadrul UDMR. Potrivit purtătorului de cuvânt al UDMR, cel care se califică cel mai bine pentru cursa la Cotroceni este chiar președintele partidului, Kelemen Hunor, pentru că este „favorit” și are „legitimitate”.

„Ar fi bine dacă domnul Kelemen ar candida”

„Eu cred că preşedintele UDMR este favorit. Are o legitimitate şi eu cred că ar fi cel mai adecvat candidat. A spus acest lucru dar ştiţi cum e în politică, se poate răzgândi, Eu cred că ar fi bine dacă domnul Kelemen ar candida”, a declarat Csoma Botond.

ADVERTISEMENT

Csoma Botond a mai spus că nu poate fi anticipată prezența la vot, în condițiile în care alegerile prezidențiale și legislative vor avea loc toate în weekenduri. Astfel, turul 1 va fi organizat la 24 noiembrie, turul 2 la 8 decembrie iar parlamentarele de Ziua Națională, la 1 decembrie.

„Noi am făcut o propunere pentru luna octombrie, nu s-a acceptat dar credem că electoratul poate fi mobilizat”, a spus Csoma Botond. Anterior, Kelemen Hunor a spus că maghiarii din România vor avea un candidat la prezidențiale, care „va vorbi despre speranțele și problemele maghiarilor, va vorbi despre problemele societății, dar va avea și un mesaj despre ce fel de țară ne dorim”, potrivit lui Kelemen.

ADVERTISEMENT