Alegeri 2024

UDMR nu este de acord ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie. Calendarul cu care va merge partidul la negocierile cu Marcel Ciolacu

UDMR nu este de acord ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie. Kelemen Hunor a anunțat calendarul cu care va merge la negocierile cu Marcel Ciolacu.
28.06.2024 | 17:12
UDMR nu este de acord ca alegerile prezidentiale sa aiba loc in septembrie Calendarul cu care va merge partidul la negocierile cu Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, vineri, că partidul său nu este de acord ca alegerile prezidențiale să fie organizate în luna septembrie.

UDMR nu este de acord ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie

Liderul UDMR a subliniat că varianta corectă pentru organizarea alegerilor ”ar fi primul tur undeva la sfârşitul lunii noiembrie, 30 noiembrie, şi pe 8 decembrie turul doi”.

ADVERTISEMENT

”Deci este o variantă corectă, din punctul meu de vedere, şi dacă va fi o întâlnire eu voi susţine acest calendar, această variantă”, a afirmat Kelemen Hunor, în cadrul unei emisiuni la RFI.

Declarația lui Kelemen Hunor a venit la scurt timp după ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, luni, va începe consultările privind calendarul alegerilor prezidenţiale cu liderii partidelor.

ADVERTISEMENT

Președintele UDMR a subliniat că, la aceste întâlniri, liderii celorlalte partide politice ar trebui să se prezinte cu decizia deja luată.

Cu toate acestea, Klelemen Hunor a subliniat că „pentru mine rămâne această întrebare – cum poţi să ai încredere în cei care au anunţat un calendar şi îşi schimbă cuvântul, nu îşi respectă cuvântul dat? Nu este prima dată”.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să meargă pe decizia luată. Am în faţa mea decizia Biroului Politic Naţional al PNL, în care ei au anunţat 15 septembrie şi 29 septembrie. (…).

Până la urmă, eu cred că undeva în noiembrie vom avea alegeri, pentru septembrie deja am pierdut posibilitatea de a organiza alegeri”, a precizat liderul UDMR.

ADVERTISEMENT

“Țopăiala pe această temă trebuie să înceteze”

După ședința de Guvern de vineri, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de luni îi va invita pe liderii partidelor politice să discute despre calendarul alegerilor prezidenţiale, deoarece “ţopăiala pe această temă trebuie să înceteze”.

”De luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior, a mai spus premierul.

Totodată, șeful Executivului a precizat că nu va răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”