News

UDMR nu este dispusă să contribuie la căderea Guvernului: ”Nu ne dorim o soluție care să înrăutățească lucrurile”

13.08.2020 | 15:27
UDMR nu este dispusa sa contribuie la caderea Guvernului Nu ne dorim o solutie care sa inrautateasca lucrurile
ADVERTISEMENT

Liderul de grup al senatorilor UDMR, Cseke Attila, a spus că Uniunea nu va semna moțiunea de cenzură inițiată de către PSD și a dat de înțeles că sunt mici să o voteze, afirmând că nu este dezirabilă o soluție care să afecteze combaterea epidemiei de COVID-19.

Într-o intervenție la RFI România, Cseke Attila a afirmat că, deși UDMR are lucruri de reproșat guvernului Orban, nu vrea să înrăutățească și mai mult situația printr-o criză politică.

ADVERTISEMENT

Senatorul a evitat să dea un răspuns tranșant privind modul în care vor vota parlamentarii UDMR la moțiunea de cenzură, deoarece decizia finală este luată, în asemenea circumstanțe, într-o ședință a grupurilor reunite.

UDMR se teme de cum va evolua epidemia

Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură”, a declarat Cseke Attila.

ADVERTISEMENT

Temerile acestuia sunt legate de faptul că o criză politică ar putea afecta eforturile autorităților de zăgăzuire a epidemiei.

Mulți nu știu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu își dorește să existe o soluție care eventual să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție. Evident că sunt și critici și am formulat și noi critici, nu puține, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”, a comentat senatorul.

ADVERTISEMENT

În consecință, decizia UDMR nu va fi legată de considerente strict politice. ”Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară”, a conchis Cseke.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat, ieri, că PSD va depune în 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

ADVERTISEMENT

Liderul interimar de la PSD, susţine că România este în derivă şi are un guvern cu “zero credibilitate”.

PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetenţa şi hoţia patronată de Guvernul pe care îl conduceţi. Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, a afirmat liderul PSD

ADVERTISEMENT