Facebook

UE dă frîu liber “Poliţiei Facebook”. Selfie-urile cu Turnul Eiffel ar putea fi INTERZISE

Uniunea Europeană intenţionează să introducă o directivă în urma căreia să fie nevoie de permisiunea autorităţilor pentru a face fotografii în care apar clădiri publice. Turiştii ar...
Autor: Ionuţ Cataramă | 29.06.2015 | 11:20
UE dă frîu liber

Uniunea Europeană intenţionează să introducă o directivă în urma căreia să fie nevoie de permisiunea autorităţilor pentru a face fotografii în care apar clădiri publice. Turiştii ar putea fi foarte afectaţi de o intenţie a UE, care are în vedere, practic, interzicerea fotografierii clădirilor publice, dar şi a selfie-urilor cu astfel de clădiri în fundal. De fapt, astfel de fotografii ar putea fi totuşi făcute în scop pur personal, o problemă constituind-o însă ridicarea lor pe site-urile de socializare, deoarece astfel ar fi încălcate drepturile de autor.

Potrivit presei britanice şi germane, legea este destinată în principal fotografilor comerciali, dar există temeri că şi turiştii obişnuiţi ar putea fi chemaţi în instanţă şi obligaţi să plătească o amendă sau ar putea fi închişi în cazul în care ar încălca această directivă.

Perspectiva unei “Poliţii Facebook”, care să îi caute pe cei care încalcă legea îngrijorează multă lume în vestul Europei, iar Julia Rede, europarlamentar şi membră a Patridului Piraţilor din Germania, a spus: “Limitările libertăţii de a lua imagini panoramice vor aduce milioane de europeni într-o situaţie de conflict cu deţinătorii drepturilor de autor”.

În cazul în care legea va fi adoptată, selfie-uri cu clădiri celebre, precum Turnul Eiffel, Fontana di Trevi sau Poarta Brandenburg, ar putea fi interzise, deşi mai multe organizaţii avertizează că “obţinerea unei permisiuni pentru a fotografia fiecare clădire din Europa este nerealistă”.

Sursă: www.romaniatv.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!