Stiri de ultima ora

Uniunea Europeană spune adio trecerii la ora de vară! Are efecte nocive asupra oamenilor!

Deputaţii din Uniunea Europeană renunţă la „ora de vară”, din cauza efectelor nocive asupra omului!
14.02.2018 | 11:34
Uniunea Europeană spune adio trecerii la ora de vară! Are efecte nocive asupra oamenilor!
ADVERTISEMENT

Adio ora de vară! Uniunea Europeană a decis, prin majoritatea voturilor deputaţilor, ca anul să nu mai fie împărţit în ora de iarnă şi ora de vară. Disconfortul fizic creat de schimbarea orei de două ori pe an şi rezultatele unor studii care arată că economia de energie este sub nivelul scontat ar putea determina oficialii europeni să elimine schimbarea orei în statele membre. Rezoluţia a fost votată deja de majoritatea deputaţilor europeni, urmând ca statele membre să fie de acord să o adopte, informeazaă adevărul.ro.

384 de deputaţi ai Parlamentului European, dintre cei 549 prezenţi, au votat joi „pentru” renunţarea la schimbarea orei de două ori pe an, astfel încât ora de iarnă va fi valabilă pentru tot cursul anului. Rezoluţia a fost susţinută de 70 de deputaţi „cronofili”, după ce mai multe organizaţii, precum Asociaţia împotriva dublei ore de vară (ACHED), au denunţat schimbările de oră şi efectele lor nocive asupra sănătăţii, considerând „discutabile” economiile la energie realizate prin schimbarea orei.

ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană renunţă la „ora de vară”!

Parlamentul European (PE) a cerut Comisiei Europene (CE) o evaluare „în profunzime” a avantajelor şi dezavantajelor schimbării orei în mod semestrial şi să prezinte „dacă este necesară” o revizuire a directivei care o organizează în cadrul Uniunii Europene (UE), relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Eurodeputaţii consideră că „numeroase studii ştiinţifice (despre acest subiect) nu au avut rezultate concludente, dar au arătat, în schimb, existenţa unor efecte negative asupra sănătăţii finţelor umane”. Comisia Europeană are sarcina de a convinge toate cele 28 de state membre să aplice rezoluţia, caz în care ora de iarnă va fi aplicată tot anul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri