News

UE și-ar putea deschide granițele începând cu 15 iunie. Recomandarea Comisiei Europene

11.06.2020 | 16:54
UE siar putea deschide granitele incepand cu 15 iunie Recomandarea Comisiei Europene
ADVERTISEMENT

Comisia Europeană recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene începând cu 15 iunie 2020.

Comisia Europeană recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie din 15 iunie

Comisia europeană crede că se impune ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul Uniunii europene și în Spațiul Schengen din 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din 1 iulie s-ar impue redeschiderea granițelor externe ale Uniunii Europene pentru Balcanii din Vest, conform Hot News.

Majoritatea țărilor din UE par decise să-și deschidă granițele începând cu 15 iunie 2020, însă țări precum Spania amână acest moment, nefiind sigure că au trecut cu bine peste pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Comisia Europeană sfătuiește toate țările să redeschidă granițele din 15 iunie, considerând că riscul contaminării cu noul coronavirus a scăzut considerabil.

Comisia își dorește o redeschidere „parțială și progresivă” a granițelor extrene ale UE după 30 iunie. Cu toate acestea, Comisia Europeană poate doar să facă recomandări în acest sens, decizia în ceea ce privește redeschiderea granițelor aparține statelor membre.

ADVERTISEMENT

Zona Balcanilor va primi undă verde de circulat în UE

De asemenea, Comisia europeană apreciază că din 1 iulie călătorii care vin din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia) vor avea autorizația să între în Uniunea Europeană, atâta timp cât situația epidemiologică din aceste țări este mai bună decât cea din UE.

Între timp, cetățenii din toată lumea, în special cei din Uniunea Europeană, pot consulta o hartă interactivă  a restricțiilor din fiecare țară.

ADVERTISEMENT

Harta a fost creată de către Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) și vine în ajutorul călătorilor din întreaga lume, care pot vedea, în timp real, care sunt restricțiile de zbor impuse în fiecare țară de pe Terra.

CLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA HARTA RESTRICȚIILOR DIN LUME

Harta este foarte ușor de folosit. Cu un singur click, utilizatorul poate afla situația restricțiilor din orice țară de pe Pământ. Cei care au creat harta au promis că vor face update mereu, pentru ca informațiile prezentate să fie corecte și relevante.

ADVERTISEMENT