Fotbal international

UEFA a anunțat cei mai buni fotbaliști ai sezonului trecut din Champions League!

08.08.2019 | 16:27
UEFA a anuntat cei mai buni fotbalisti ai sezonului trecut din Champions League
ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat joi, 8 august, lista jucătorilor din care se va alege cel mai bun portar, fundaș, mijlocaș și atacant din sezonul trecut al Ligii Campionilor. Fotbaliștii au fost aleși de către o comisie formată din antrenorii celor 32 de cluburi care au luat startul în faza grupelor și de 55 jurnaliști, câte unul din fiecare țară membră UEFA. Cei 32 de antrenori nu au putut vota pentru jucători de la echipele lor.

Care au fost cei mai buni fotbaliști din Champions League

Comisia organizată de UEFA a stabilit o listă de trei fotbaliști pentru fiecare post. Câștigătorul fiecărei categorii va fi anunțat în cadrul evenimentului organizat pe 29 august, când are loc și tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor. Fotbaliștii aleși de comisia de votare sunt:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Alisson Becker (Liverpool), Hugo Lloris (Tottenham), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)
  • Fundași: Trent Alexander Arnold (Liverpool),  Matthijs de Ligt (Ajax Amsterdam, în prezent la Juventus), Virgil van Dijk (Liverpool)
  • Mijlocași: Frenkie de Jong (Ajax, în prezent la Barcelona), Christian Eriksen (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool)
  • Atacanți: Sadio Mane (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus)
Ajax este surpriza ediției trecute din Champions League. Sursă Foto: Twitter.com
Ajax este surpriza ediției trecute din Champions League. Sursă Foto: Twitter.com

Așa cum era de așteptat, câștigătoarea ediției 2018 – 2019 din Champions League, Liverpool, dă cei mai mulți fotbaliști, 5. Mai mult, comisia care a alcătuit lista a selectat câte un jucător din fiecare compartiment al formației lui Jurgen Klopp. Echipa învinsă de Liverpool în finala de la Madrid, Tottenham, are doar doi jucători în ultimii 12: portarul Hugo Lloris și mijlocașul Christian Eriksen.

ADVERTISEMENT

De la marea surpriză a sezonului trecut din Liga Campionilor, Ajax Amsterdam, au fost selectați 2 fotbaliști, Mattthijs de Ligt și Frenkie de Jong. Însă, ambii au părăsit semifinalista din sezonul trecut. De Jong a ajuns la Barcelona, în timp ce fundașul central de Ligt a fost transferat de Juventus.

  • 366 de goluri au fost marcate în sezonul trecut din Champions League
  • Lionel Messi a fost cel mai bun marcator, cu 12 reușite
ADVERTISEMENT
Tags: