Fotbal international

UEFA a anunțat echipa ideală a sezonului din Liga Campionilor. Ronaldo, Messi, Neymar și Mbappe lipsesc

24.08.2020 | 19:38
UEFA a anuntat echipa ideala a sezonului din Liga Campionilor Ronaldo Messi Neymar si Mbappe lipsesc
ADVERTISEMENT

Stagiunea 2019-2020 a Ligii Campionilor s-a terminat duminică seară cu partida dintre Bayern Munchen și Paris Saint-Germain, încheiată 1-0 pentru nemți.

La câteva ore după finală, UEFA a anunțat cel mai tare prim 11 al actualului sezon de Liga Campionilor. În echipa ideală nu se află Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, eliminați încă din sferturi, respectiv optimi, și nici brazilianul Neymar sau francezul Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Bayern și PSG domină primul 11 al sezonului. Patru jucători de la finalista din Franța se află în primul 11. Câștigătoarea competiției, Bayern Munchen are tot patru.

Bayern și PSG domină primul 11

Leipzig, Manchester City și Borussia Dortmund au și ele câte un fotbalist în echipa ideală a sezonului de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Primul 11 al stagiunii 2019-2020 din cea mai importantă competiție intercluburi, potrivit UEFA este format din următorii jucători:

Manuel Neuer (Bayern Munchen) – Joshua Kimmich (Bayern Munchen), Marquinhos (PSG), Presnel Kimpembe (PSG), Juan Bernat (PSG) – Serge Gnabry (Bayern), Angel Di Maria (PSG), Marcel Sabitzer (Leipzig), Raheem Sterling (Manchester City) – Erling Haaland (Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

ADVERTISEMENT

De la Bayern este goalgheterul competiției

Robert Lewandowski este cel mai bun marcator al actualei ediții de Liga Campionilor, cu 15 goluri. Premiul pentru cel mai bun portar –a revenit colegului său de la Bayern Munchen  – Manuel Neuer. Portarul german nu a luat gol în 6 din cele 11 jocuri din Liga Campionilor.

Bayern Munchen este echipa care a câștigat cea mai importantă competiție intercluburi. Germanii s-au impus în finală cu 1-0 prin golul marcat de Kingsley Coman în minutul 59.

ADVERTISEMENT

Bayern a trecut pe rând de Chelsea Londra în optimi, Barcelona în sferturile de finală, Lyon în semifinale și PSG în ultimul act.După succesul din finala contra lui PSG, Bayern a ajuns la șase Ligi ale Campionilor câștigate. Singurele echipe care au mai multe trofee decât campionii Germaniei sunt Real Madrid și AC Milan.

ADVERTISEMENT
Tags: