Fotbal international

UEFA a anunţat sancţiunile după scandalul de rasism de la Rangers – Slavia Praga: 13 partide de suspendare

14.04.2021 | 18:24
UEFA a anuntat sanctiunile dupa scandalul de rasism de la Rangers  Slavia Praga 13 partide de suspendare
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Rangers şi Slavia Praga din returul sferturilor de finală ale Europa League a dat naştere unui nou scandal de rasism în fotbal. UEFA a investigat cazul şi a dictat 13 partide de suspendare pentru cei doi jucători implicaţi.

10 meciuri de suspendare pentru Ondrej Kudela, 3 pentru Kamara

În finalul meciului, la scorul de 2-0 pentru cehi, Ondrej Kudela, fundaşul de 34 de ani al Slaviei, s-a apropiat de Glen Kamara, şi-a pus mâna la gură, şi i-a adresat nişte cuvinte. Finlandezul a sărit imediat ţipând „Rasism, rasism“. 

ADVERTISEMENT

Scandalul a continuat după finalul întâlnirii, pe tunelul ce ducea la vestiare. Kamara s-a răzbunat pentru insultele primite lovindu-şi adversarul sub privirile antrenorului Steven Gerrard, dar şi ale observatorului de joc.

Cazul a fost preluat de UEFA care a investigat tot ceea ce s-a întâmplat. Consecinţele au fost anunţate astăzi de forul european, care a dictat 10 meciuri de suspendare lui Ondrej Kudela, pentru comportament rasist, şi 3 partide de suspendate pentru Glen Kamara, pentru atacul asupra adversarului.

ADVERTISEMENT

Glen Kamara a povestit ce s-a întâmplat în ultimele ale meciului: „A venit spre mine şi mi-a spus ‘eşti o maimuţă, o maimuţă nenorocită (n.r. – într-o traducere în genul Irina Margareta Nistor), şi ştii că eşti’. Atunci am reacţionat şi am spus că e rasist“.

Cehii au negat la momentul respectiv acuzaţiile lui Kamara, în schimb l-am acuzat pe jucătorul scoţienilor că şi-a făcut singur dreptate, lovindu-l pe Kudela pe tunelul ce duce la vestiare. Autorităţile locale au investigat incidentele de lovire.

ADVERTISEMENT

Alte 4 meciuri de suspendare, pentru Kemar Roofe

În acelaşi meci, a mai avut loc un incident îngrozitor. Kemar Roofe, atacantul lui Rangers, a avut o intrare criminală la portarul Ondrej Kolar. L-a lovit cu crampoanele peste faţă, provocâmndu-i tăieturi adânci.

Kolar va fi nevoit să poarte o cască de protecţie până la finalul carierei. Pentru intrarea nesăbuită, Roofe a primit din partea UEFA o suspendare de 4 meciuri.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Rangers a fost amendată cu suma de 9.000 de euro pentru comportamentul jucătorilor săi. Kolar a revenit pe teren după 3 săptămâni de absenţă, dar nu a primit scuze din partea lui Roofe.

ADVERTISEMENT
Tags: