Fotbal international

UEFA a cerut federațiilor din Europa ca întrecerile interne să se încheie în luna iunie. Liga Campionilor și Europa League rămân amânate + posibile date pentru finale

17.03.2020 | 14:30
UEFA a cerut federatiilor din Europa ca intrecerile interne sa se incheie in luna iunie Liga Campionilor si Europa League raman amanate  posibile date pentru finale
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, UEFA și cei 55 de membri afiliați discută, prin videoconferință, modul în care sezonul în curs va fi definitivat în condițiile crizei provocate de coronavirus. Astfel, forul de la Nyon a cerut ca întrecerile interne să se încheie în luna iunie. S-au luat decizii și în legătură cu Euro 2020, Europa League și UEFA Champions League.


UPDATE 17 martie, 14:45. Liga Campionilor și Europa League rămân amânate de UEFA până la rezolvarea crizei cauzate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la L Equipe, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Theodore Theodoridis, au anunțat că Liga Campionilor și Europa League se vor relua doar dacă situația o va permite.

Planul celor de la UEFA, dacă problema cu epidemia de coronavirus se va rezolva, este ca cele două competiții să se încheie în luna iunie. Datele propuse pentru cele două finale: 24 iunie pentru Europa League și 27 iunie pentru Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT
  • Ataturk Olympic Stadium din Turcia este stadionul gazdă a finalei Champions League
  • Gdansk Stadium din Polonia este stadionul gază a finalei Europa League 

Știrea inițială, 17 martie, 14:20

UEFA cere ca întrecerile interne din Europa să se încheie în luna iunie

În cadrul discuțiilor dintre UEFA și cele 55 de federații europene afiliate, forul fotbalistic european a impus întrecerilor continentale luna iunie ca fiind termenul la care să se încheie competițiile interne.

ADVERTISEMENT

Dorința forului condus Aleksander Ceferin depinde în mare măsură de evoluția pandemiei de coronavirus.

Dacă federațiile europene vor ajunge la un punct comun cu UEFA, cupele europene din sezonul 2020-2021 ar urma să înceapă în cursul lunii iulie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Sezonul competițional 2019-2020 din Europa se va încheia în iunie, dacă situația la nivel mondial cu pandemia de coronavirus o va permite.

Majoritatea campionatelor din Europa, suspendate de criza coronavirus

În acest moment, Europa fotbalistică este paralizată în proporție de aproape 100%. Cu mici excepții, toate campionatele sunt cu lacătul pe ușă.

Premier League, La liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1, Eredivisie, Primeira Liga sunt doar o parte din întrecerile europene unde nu se joacă.

Euro 2020 devine, oficial, Euro 2021

Tot marți, UEFA și cele 55 de federații afiliate au căzut de acord asupra amânării Campionatului European.

Federația Norvegiană de Fotbal a anunțat, pe contul oficial de Twitter, că UEFA a hotărât amânarea EURO pentru 2021. Turneul final ar urma să se joace în perioada 11 iunie – 11 iulie.

Campionatul European din această vară era programat inițial să debuteze pe pe 12 iunie, de la ora 21:00, pe Stadio Olimpico din Roma, odată cu întâlnirea Turcia – Italia.

ADVERTISEMENT