Fotbal intern

UEFA a dat decizia în România – Norvegia! “Tricolorii”, victorie cu 3-0 la masa verde

18.11.2020 | 18:19
UEFA a dat decizia in Romania  Norvegia Tricolorii victorie cu 30 la masa verde
ADVERTISEMENT

Partida România – Norvegia, din etapa a cincea a Ligii Națiunilor, a fost anulată de UEFA, după ce Guvernul de la Oslo le-a interzis nordicilor să părăsească țara ca urmare a unui caz de Covid-19 în lotul lui Lars Lagerback.

Forul european a decis ca România să câștige meciul la “masa verde” cu 3-0. Anunțul a fost făcut în urmă cu puține momente de Federația de la Oslo, dar și de presa norvegiană. Decizia a fost dată de Comisia de Apel UEFA, speța fiind judecată direct aici și nu la Comisia de Disciplină având în vedere natura urgentă a situației. Nordicii nu au șansa de a mai face apel.

ADVERTISEMENT

După ce autoritățile din Norvegia nu au dat acceptul echipei naționale pentru deplasarea în România, erau luate în calcul două scenarii pentru finalizarea meciului: 3-0 pentru România sau rezultat decis prin tragere la sorți. UEFA a decis victoria la masa verde.

UEFA a dat decizia în România – Norvegia! Victorie la masa verde

De unde a plecat totul? Concret, fundașul Omar Elabdellaoui de la Galatasaray Istanbul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, iar restul jucătorilor au fost considerați contacți direcți ai acestuia și nu au mai fost lăsați să vină la București și au fost obligați, conform legilor din Norvegia, să intre în carantină pentru 10 zile.

ADVERTISEMENT

Anunțul de la Oslo: 

Deși au ratat întâlnirea cu România, norvegienii nu au renunțat definitiv la Liga Națiunilor și au încropit rapid o reprezentativă B, condusă de selecționerul naționalei de tineret Leif Gunnar Smerud, pentru a se prezenta la meciul din ultima etapă cu Austria, de la Viena.

România poate încheia pe locul doi în grupă!

În aceste condiții, România poate încheia pe locul doi grupa din Liga Națiunilor. Cu o victorie în Irlanda de Nord, meci programat la ora 21:45, “tricolorii” au șansa să îi depășească pe nordici în clasament.

ADVERTISEMENT

La Oslo, Norvegia s-a impus cu 4-0, după un hattrick marcat de Erling Haaland. În acest moment, nordicii mai au doar două puncte peste noi în clasament însă reprezentativa B are șanse minime să se impună în Austria.

Pleacă Mirel Rădoi după meciul cu Irlanda de Nord?

Selecționata lui Mirel Rădoi a ratat orice șansă de a încheia grupa pe primul loc după înfrângerea suferită la Ploiești cu Austria, scor 0-1. Odată cu această victorie la masa verde, România nu mai poate încheia ultima în grupă, loc rezervat Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT

Ar putea fi ultimul meci al lui Mirel Rădoi la echipa națională. Selecționerul este curtat intens de Universitatea Craiova, iar informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru spun că Rădoi este alesul lui Mihai Rotaru pentru banca tehnică.


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,45 este cota pentru ”2 solist” la meciul Irlanda de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: