UEFA, anunţ oficial! Cel mai bun unsprezece al secolului 21: Barca şi Real, dominare totală!

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
20/11/2017, 18:44
UEFA, anunţ oficial! Cel mai bun unsprezece al secolului 21: Barca şi Real, dominare totală! GALERIE FOTO

Este vremea anchetelor de final de an inclusiv la UEFA, care va stabili cel mai bun unsprezece al anului, dar totodată a dezvăluit şi care sunt cei mai votaţi jucători din 2001 încoace în anchetele forului european. 

Dacă Balonul de Aur a devenit în ultimii nouă ani o afacere în doi, între Leo Messi şi Cristiano Ronaldo, argentinianul mai având un trofeu în faţă (5-4), dar acum portughezul este mare favorit, în schimb cel mai bun unsprezece din 2001 până în prezent, alcătuit pe baza numărului de votări, arată clar că Primera Division este cel mai important campionat, pentru că dă nu mai puţin de nouă dintre jucătorii aleşi.

Şase jucători de la Barcelona în ancheta UEFA

Portar este Iker Cassilas, care acum are probleme la Porto, la cei peste 36 de ani ai săi, cu şase prezenţe. Fundaş dreapta Sergio Ramos de la Real, căpitanul lui Real tot cu şase prezenţe. În centru Pique face pereche cu Puyol, alt jucător al Barcelonei, ambii cu câte 5 prezenţe. Fundaşul stânga este germanul Phillip Lahm, din vremea când juca la Bayern, cu cinci prezenţe.

La mijloc Xavi Hernandez (5 prezenţe) are colegi pe Andres Iniesta (6 prezenţe) şi Steven Gerrard, fostul star al lui Liverpool (3 prezenţe). Atacul cuprinde tot trei jucători. Thierry Henry, cinci prezenţe, Leo Messi 8 prezenţe şi recordmanul detaşat, Cristiano Ronaldo, 11 prezenţe.

VEZI VIDEO

Închide ×