UEFA a deschis o anchetă împotriva lui Neymar după ce brazilianul a criticat dur arbitrajul! Ce suspendare riscă

Alin Miu   
in Champions League
13/03/2019, 17:33
UEFA a deschis o anchetă împotriva lui Neymar după ce brazilianul a criticat dur arbitrajul! Ce suspendare riscă

PSG a pierdut dramatic calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru al treilea an la rând. Parizienii au devenit prima echipă din istoria Champions League care risipește un avans de 2-0 obținut în tur pe terenul adversarei.

UEFA a deschis o anchetă împotriva lui Neymar după ce brazilianul a criticat dur arbitrajul

Manchester United s-a impus cu 3-1 pe Parc des Princes, iar golul decisiv a fost marcat din penalty, în minutul 90+4, de Marcus Rashford. Penalty-ul a fost acordat în urma intervenției VAR pentru un henț comis de Kimpembe. Neymar, care a privit meciul de pe margine, fiind indisponibil din cauza unei accidentări, a răbufnit la final pe Instagram. Brazilianul a catalogat decizia arbitrilor din finalul partidei în termeni duri: „O rușine”,  „Penalty-ul nu a existat”  sau „Au pus acolo patru oameni care nu înțeleg fotbalul” au fost cuvintele lui Neymar într-un live pe Instagram.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!

În urma acestei reacții virulente, UEFA a deschis o anchetă și e pregătită să dea un exemplu, aplicând o literă din regulament prin care jucătorilor le este interzis să critice arbitrajul, indiferent de platformele pe care acest fapt se întâmplă. Astfel, Neymar are șanse mari să primească o suspendare de două sau trei meciuri în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Totodată, brazilianul va încasa cu siguranță o amendă drastică pentru criticile sale la adresa slovenului Damir Skomina și a brigăzii sale de arbitraj.

Kimpembe a comis hentul prin care PSG a pierdut calificarea
Kimpembe a comis hentul prin care PSG a pierdut calificarea

PSG are deja un complex în Liga Campionilor, fiind eliminată trei ani la rând încă din „optimi”. În 2017, parizienii erau eliminați rușinos de Barcelona după 4-0 în tur și 1-6 la retur, în 2018 pierdeau ușor cu Real Madrid, fiind învinși în ambele manșe, iar anul acesta au cedat în fața lui Manchester United.

PSG are șanse mari însă să câștige titlul în Franța, având un avans uriaș față de urmăritoarele sale. Parizienii pot triumfa totodată și în Cupa Franței.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×