Fotbal international

UEFA a făcut marele anunț. EURO 2020 se va disputa cu siguranță la vară. Probabil cu spectatori în tribune

24.02.2021 | 22:31
UEFA a facut marele anunt EURO 2020 se va disputa cu siguranta la vara  Probabil cu spectatori in tribune
ADVERTISEMENT

UEFA a făcut marele anunț cu privire la Campionatul European de fotbal și a dat asigurări că turneul final EURO 2020 se va disputa cu siguranță la vară. Declarația forului continental anulează orice speculații cu privire la amânarea sau anularea competiției mult așteptate.

Euro 2020 s-a transformat în Euro 2021 după ce pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile inițiale gândite de organizatori, turneul fiind amânat cu 1 an de la data stabilită inițial.

ADVERTISEMENT

Prin vocea consilierului medical Daniel Koch, UEFA susține că este exclusă o amânare a turneului și se gândește deja la accesul fanilor în tribune pentru meciurile ce vor avea loc.

UEFA a făcut marele anunț. EURO 2020 se va disputa cu siguranță la vară

Elvețianul Daniel Koch, consilierul medical UEFA pentru turneul final EURO 2020, a declarat că se exclude varianta unei noi amânări a turneului: “Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste şi scenarii pentru cel mai bun caz.”

ADVERTISEMENT

Acesta s-a referit și la strategia pe care forul continental o are în vedere în legătură cu accesul suporterilor pe stadioane: “Cred că va exista multă flexibilitate cel puţin până la sfârşitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multe flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situaţia s-a îmbunătăţit mult mai mult decât ne aşteptam.”

Tot pe aceeași temă, Daniel Koch a precizat că se are în vedere accesul suporterilor într-un număr mai mare decât 30% din capacitatea unui stadion: “Cred că mult mai mult decât ne imaginăm. În toamnă unele ţări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%”.

ADVERTISEMENT

Daniel Koch despre organizarea EURO 2020: “Cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste”

UEFA EURO 2020 se va disputa în 12 tări gazdă iar situația actuală îngreunează călătoriile internaționael. Daniel Koch a luat acest aspect în calcul și a precizat că deși este un aspect care trebuie tratat cu deosebită atenție, planurile trebuie să rămână unele optimiste.

“Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situaţia şi care sunt cerinţele diferitelor ţări, dar sper că măcar unele călătorii vor fi posibile, fiindcă până la urmă nu călătoriile fac adevărata diferenţă. Desigur, fiecare ţară a încercat să se protejeze, dar nu restricţiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor şi distanţarea socială. Suntem însă optimişti.

ADVERTISEMENT

În Europa există încă mult scepticism în legătură cu forţa pandemiei în luna iunie, însă dacă vă uitaţi la cifre şi la toate posibilităţile pe care le avem, eu cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste. Fiindcă există posibilitatea ca situaţia să fie la fel de bună ca în vara trecută. În acest moment aceasta este provocarea, să gândim în continuare pozitiv şi să facem planuri pentru ce este mai bine, nu să cădem în capcana de a ne gândi doar la cele mai rele scenarii”, a mai adăugat consilierul medical UEFA.

ADVERTISEMENT