Fotbal international

UEFA a mărit premiile pentru Liga Națiunilor! Cât va încasa România dacă va câștiga grupa

Autor: Traian Terzian | 11.10.2018 | 09:20
UEFA a mărit premiile din Liga Națiunilor, iar FRF va încasa trei milioane de euro dacă ”tricolorii” vor câștiga grupa

Cotidianul britanic Daily Mail a anunțat că UEFA a luat decizia de a mări premiile pentru Liga Națiunilor, astfel că Federația Română de Fotbal ar putea încasa o sumă considerabilă dacă ”tricolorii” vor reuși să câștige grupa. Elevii lui Cosmin Contra au două puncte după primele două meciuri, iar joi seară vor evolua în deplasare cu Lituania, de la ora 21:45.

Inițial, forul european crease un fond total de premiere de aproximativ 70 de milioane de euro și anunțase că reprezentativele ce evoluează în Seria C vor încasa 700.000 de euro pentru participare și își vor dubla această sumă în cazul în care își câștigă grupa.

FRF ar putea încasa 3 milioane de euro după ce UEFA a mărit premiile în Liga Națiunilor

Acum, datorită situației financiare îmbunătățite, UEFA a decis să dubleze sumele. Astfel, toate cele 55 de selecționate vor beneficia de o creștere cu 50% a sumelor încasate pentru participare, iar câștigătoarele de grupă vor primit tot cu 50% mai mult. Astfel, dacă România va termina pe primul loc, în conturile federației vor aproximativ trei milioane de euro datorită măririi premiilor în Liga Națiunilor.

Jucătorii echipei naționale a României în timpul antrenamentului oficial de la Vilnius
Jucătorii echipei naționale a României în timpul antrenamentului oficial de la Vilnius

Datorită acestei măriri, formația care va câștiga Liga Națiunilor, al cărui Final Four-ul va fi organizat în luna iunie în 2019, va încasa 10,5 milioane de euro. ”Decizia de mări sumele a fost luată în Comitetul Executiv și a fost posibilă datorită situației financiare solide de care beneficiază UEFA, în principal datorită câștigurilor obținute la Campionatul European din 2016”, se arată într-un comunicat al forului european.

Partida Lituania – România, care va avea loc joi, 11 octombrie, de la ora 21:45, în Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor, se va juca pe stadionul LFF din Vilnius. Arena are o capacitate de 5.000 de locuri și gazon artificial. Meciul va fi transmis de Pro TV, dar poate fi urmărit în format LIVE VIDEO şi pe FANATIK.RO.

”Tricolorii” au efectuat miercuri antrenamentul oficial, iar jucătorii lui Cosmin Contra au fost extrem de relaxați.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!