Fotbal international

UEFA a numit cei trei finaliști pentru jucătorul anului. Pentru prima oară lipsește Messi!

20.08.2018 | 16:48
UEFA a numit cei trei finalisti pentru jucatorul anului Pentru prima oara lipseste Messi

UEFA a numit cei trei finaliști pentru titlul de jucătorul anului. Pentru prima dată de când a fost instaurat acest trofeu lipsește starul Barcelonei, argentinianul Leo Messi. În schimb, marele său rival din acești ani la toate trofeele individuale, Cristiano Ronaldo, se află în cursă. Leo Messi plătește în primul rând pentru evoluția modestă la turneu final al Campionatului Mondial din Rusia, acolo unde naționala Argentinei a părăsit competiția încă din faza optimilor de finală, ceva care se mai petrecuse doar în 1994, când România a detonat bomba World Cup din SUA, învingând pumele cu 3-2. Şi meciul care a trimis Argentina acasă de la competiţia din Rusia a fost, ca şi atunci, considerat cel mai frumos al turneului şi a avut nu mai puţin de şapte goluri: Franţa, care avea să devină campioană mondială, a învins Argentina cu 4-3.

Absenţa lui Messi se datorează şi faptului că echipa sa de club, FC Barcelona, a câştigat doar trofee pe plan intern, campionatul şi Cupa Spaniei, în timp ce marele rival a triumfat pentru a treia oară consecutiv în Champions League,acolo unde Cristiano Ronaldo a avut o contribuţie uriaşă, stabilind şi nişte recorduri de eficacitate ale celei mai importante competiţii intercluburi greu dee egalat. Cum în viziunea forului european şi a celor care vor vota performanţele interne nu înseamnă mare lucru de această dată Cristiano Ronaldo i-a luat clar faţa vedetei catalane.

UEFA a numit cei trei finaliști pentru jucătorul anului. Se aşteaptă o luptă Ronaldo-Modric

Şi tot din zona finalei UEFA Champions League provin şi ceilalţi doi finalişti. Coechipierul de până în această vară al lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid, pentru că portughezul a plecat după nouă ani petrecuţi pe Santiago Bernabeu la Juventus, croatul Luka Modric a primit această onoare. Una justificată şi întrucâtva anticipată, pentru că Luka Modric nu este nimeni altul decât Balonul de Aur al turneului final al Campionatului Mondial din Rusia, acolo unde naţionala ţării sale a jucat finala, pierdută cu 4-2 în faţa Franţei. Modric a fost impresionant, un dirijor de nota zece şi cum el a fost prezent pe teren şi final finala Champions League Real Madrid – FC Liverpool 3-1, şi-a câştigat locul în acestă cursă în trei.

UEFA a numit cei trei finaliști pentru jucătoul anului. Cristiano Ronaldo şi Luka Modric au cele mai mari şanse, dar şi Mohamed Salah are destui cimpatizanţi
UEFA a numit cei trei finaliști pentru jucătoul anului. Cristiano Ronaldo şi Luka Modric au cele mai mari şanse

Al treilea finalist nu este un european, ci vine dintr-o ţară care a dat rar nume mari în sportul rege. Este vorba de atacantul egiptean al lui FC Liverpool, Mohamed Salah, cel care nu a apucat să termine finala Champions League ee la Kiev, pentru că a fost scos din joc în prima repriză de o interveţie brutală şi premeditată a “killerului” din defensiva madrilenă, Sergio Ramos. Salah a trebuit să iasă de pe teren cu ochii în lacrimi, atât de durere, pentru că a suferit o accidentare la urmăr şi a fost la un pas să rateze Campionatul Mondial, dar şi de faptul că şi-a lăsat echipa la cel mai important meci din ultimii ani pentru “cormorani”. Câştigătorul trofeului va fi anunţat în scurt timp, mai precis pe 30 august, atunci când se vor trage la sorţi şi grupele UEFA Champions League şi opinia specialiştilor este că va fi o luptă între un fost jucător la Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi un altul care a rămas pe Bernabeu, Luka Modric.