Fotbal intern

UEFA a prelungit termenul pentru încheierea sezonului din Liga 1. Ultima etapă poate avea loc în august

01.04.2020 | 20:49
UEFA a prelungit termenul pentru incheierea sezonului din Liga 1 Ultima etapa poate avea loc in august
ADVERTISEMENT

UEFA a decis, în urma unei ședințe la care au participat membrii celor 55 de federații afiliate, ca termenul limită pentru încheierea competițiilor naționale să fie prelungit, de la sfârșitul lunii iunie până pe 3 august.

UEFA, decizie care vizează Liga 1

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul pe teritoriul României iar data la care s-ar putea relua Liga 1 este incertă, totul depinzând de evoluția COVID-19.

ADVERTISEMENT

UEFA a organizat miercuri a doua ședință, realizată prin videoconferință, alături de membrii celor 55 de federații afiliate, iar una dintre deciziile importante luate vizează direct Liga 1.

Forul continental a hotărât să prelungească data limită în care pot fi încheiate competițiile interne.

ADVERTISEMENT

Inițial, în urma primei ședințe, UEFA a anunțat că sezonul din Liga 1 și din restul campionatelor naționale trebuie să fie gata până la sfârșitul lunii iunie, dar termenul limită a fost mutat pentru 3 august.

Champions League, amânat

UEFA a decis, în aceeași ședință, amânarea meciurilor din fazele superioare ale Ligii Campionilor și Europa League.

ADVERTISEMENT

Optimile, sferturile de finală, semifinalele și finalele celor două competiții continentale urmează să se joace în iulie și august, în aceeași perioadă în care s-ar disputa și meciurile de calificare pentru sezonul 2020 – 2021 din Champions League și Europa League.

O altă decizie crucială luată de UEFA în ședința de miercuri a dus la amânarea, încă o dată, a meciului pe care România îl va juca în Islanda, în semifinalele barajelor de calificare la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Programat inițial pe 26 martie, duelul a fost mutat prima dată pe 3 iunie, însă, din cauza situației actuale, cauzate de coronavirus, avea șanse mici să se dispute la începutul verii și a fost amânată pentru luna septembrie.

Dacă va învinge Islanda, la Reykjavik, selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni, tot pe teren străin, Ungaria sau Bulgaria, într-un meci decisiv pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal, programat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, în 12 țări de pe continent.

ADVERTISEMENT