Fotbal intern

UEFA a stabilit datele din Liga Națiunilor. România debutează acasă cu Irlanda de Nord pe 4 septembrie

26.06.2020 | 19:28
UEFA a stabilit datele din Liga Natiunilor Romania debuteaza acasa cu Irlanda de Nord pe 4 septembrie
ADVERTISEMENT

Miercuri, 17 iunie, a avut loc la Nyon, şedinţa Comitetului Executiv al UEFA. În afara stabilirii modului în care se va derula actuala ediţie a cupelor europene, atât în Champions League, cât şi în Europa League şi locaţiile acestora, precum şi locaţia Supercupei Europei, pe agenda de lucru s-a aflat şi programul echipelor naţionale.


UPDATE, 26 iunie, ora 19:29 / UEFA a anunțat programul și datele meciurilor din Liga Națiunilor, sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

România va începe competiția acasă cu Irlanda de Nord, pe 4 septembrie, de la ora 21:45. Programul complet al ”tricolorilor” este următorul:

  • România – Irlanda de Nord (4 septembrie, ora 21:45)
  • Austria – România (7 septembrie, ora 21:45)
  • Norvegia – România (11 octombrie, ora 19:00)
  • România – Austria (14 octombrie, ora 21:45)
  • România – Norvegia (15 noiembrie, ora 21:45)
  • Irlanda de Nord- România (18 noiembrie, ora 21:45).
ADVERTISEMENT

S-a stabilit noul program al meciurilor de baraj pentru ultimele patru locuri calificante la turneul final al Euro 2020, care va avea loc un an mai târziu, vara viitoare, din cauza pandemiei de COVID 19.

Dacă nimic rău nu se va mai întâmpla, care să pună din nou stop activităţii sportive la nivel mondial sau continental, atunci primul meci al tricolorilor, cel cu Islanda, va avea loc pe data de 8 octombrie la Reykjavik, iar în caz de succes finala se va juca pe 12 noiembrie, fie la Sofia, fie la Budapesta, în funcţie de rezultatul meciului direct Bulgaria – Ungaria.

ADVERTISEMENT

Bucureştiul rămâne unul dintre oraşele gazdă

Totodată, Bucureştiul a fost reconfirmatdrept unul dintre cele 12 oraşe gazdă ale turneului final al Euro 2020, care îşi va păstra această titulatură, chiar dacă se va juca un an mai târziu, pentru a sublinia încă o dată caracterul aniversar al acestui tip de turneu final unic în istoria competiţiei.

De fapt, toate oraşele desemnate ca organizatoare vor merge mai departe, după ce la un moment dat s-a scris că Bilbao, Munchen şi chiar Roma ar dori să se retragă în urma pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

UEFA a stabilit şi date pentru meciurile din grupele Ligii Naţiunilor

UEFA a anunţat că şi noua competiţie interţări, aflată acum la a doua ediţie, Liga Naţiunilor, va avea șase date special create în calendar pentru această toamnă. Vorbim de câte două meciuri în fiecare lună, respectiv septembrie, octombrie şi noiembrie, dar în cazul celor opt echipe care sunt angrenate în barajul de calificare la Euro 2020 trebuie văzut cum se va proceda.

În Liga Naţiunilor, România face parte acum din a doua divizie, după noua reorganizare, alături de Norvegia, vechea cunoştinţă din preliminariile Euro 2020, Austria şi Irlanda de Nord în grupa 1.

Iată în continuare datele stabilite pentru aprtidele din Liga Națiunilor:

  • Etapa 1: 3/4/5 septembrie;
  • Etapa 2: 6/7/8 septembrie;
  • Etapa 3: 10/11 octombrie;
  • Etapa 4: 13/14 octombrie;
  • Etapa 5: 14/15 noimebrie;
  • Etapa 6: 17/18 noimebrie;

România a ajuns la baraj prin intermediul Ligii Naţiunilor

Pentru România, Liga Naţiunilor a jucat un rol important la prima ediţie, deoarece numai datorită faptului că am terminat pe locul 2 în a treia divizie, în grupă, după Serbia, am primit această şansă a unor meciuri de baraj pentru calificarea la turneul final al Euro 2020.

Este foarte important pentru „tricolori” să reuşească această calificare, deoarece vor avea şansa să joace chiar la Bucureşti două dintre cele trei partide din grupă C. din care fac deja parte Olanda, Ucraina şi Austria.

ADVERTISEMENT