Sport

UEFA a transformat Euro 2024 într-un reality-show! ”Respectați totul sau vă amendăm!”

UEFA le plătește bani mulți federațiilor participante la Euro 2024, dar a pregătit amenzi pentru oricare abatere de la un program de reality-show
UEFA a transformat Euro 2024 intrun realityshow Respectati totul sau va amendam
UEFA a organizat Euro 2024 ca pe un reality-show TV. Nu respecți programul la minut, ești amendat!
ADVERTISEMENT

Campionatul European nu conține doar lupta pentru glorie a fotbaliștilor și bucuria suporterilor, competiția aceasta este și o afacere imensă, una dintre cele pe care UEFA le-a tot dezvoltat în deceniile recente până când le-a transformat în niște imense fabrici de bani. Bani care ajung și la federațiile naționale, și la jucători, și la angajații implicați în organizarea competiției.

Reality-show plus fotbal real cu România la la Euro 2024

Dar premiile nu curg necondiționat! Nu e de ajuns să te prezinți la meciuri ca să încasezi banii. UEFA le impune echipelor un program extrem de strict, unul care arată ca un desfășurător TV, depășește fotbalul propriu-zis. Toată lumea trebuie să se încadreze în desfășurătorul impus, nu e vorba despre o recomandare!

ADVERTISEMENT

Cine nu respectă la minut regulile este amendat, deci primește mai puțini bani decât i s-ar cuveni. Moruțan și Marius Marin au fost fotografiați în ziua primului meci de la Euro, cel cu Ucraina, în vestiarul naționalei României. În spatele lor, pe un perete, era lipit un afiș cu ore și cu activități.

19:55, ȘEDINȚĂ” și ”20:02, ACTIVARE SALĂ plus IEȘIRE PE TEREN PENTRU ÎNCĂLZIRE” erau mesajele de pe afiș. Orarul acesta nu era unul pe care îl stabilise Edi Iordănescu, erau reguli pe care UEFA le impusese și românilor, așa cum procedează cu fiecare echipă națională în zi de meci.

ADVERTISEMENT

Nu respecți regulile pe care ți le impune UEFA, ești amendat!

Nu poți programa ședința de la stadion atunci când vrea selecționerul sau vreo altă persoană din federație, nici măcar încălzirea n-o faci când ai tu chef! Toată organizarea este stabilită la minut încă de la antrenamentul oficial și de la conferința antrenorilor și a jucătorilor, care au loc cu o zi înaintea unui meci.

Reprezentanții media pot să asiste la primul sfert de oră din antrenamentul oficial. Durata nu este estimată ”din ochi”, și nici nu există vreun ofițer de presă care să hotărască în funcție de ceasul propriu. În clipa în care fotbaliștii încep ședința de pregătire, pe tabela de marcaj a stadionului pornește un cronometru.

ADVERTISEMENT

Timpul curge descrescător, de la 15 minute până la 00:00, moment în care reporterii, fotografii și cameramanii sunt evacuați. Programul este realizat și pentru confortul echipelor, care au astfel totul structurat clar, și pentru protejarea interesului pe care îl au televiziunile. Deținătorii drepturilor TV știu clar care este activitatea echipelor în fiecare minut, nu e nevoie ca ei să jongleze cu grila.

De ce e bine ca FRF să evite amenzile: Euro 2024 le garantează tuturor bani foarte mulți!

Federațiile au tot interesul să respecte orarul strict, din moment ce competiția le asigură venituri foarte mari. FRF a câștigat deja 10.250.000 de euro până acum, o sumă din care un milion de euro reprezintă premiul pentru cele trei puncte luate din meciul cu Ucraina. Atât valorează fiecare victorie din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Un egal e plătit cu 500.000 de euro. Accesul în optimile de finală, un obiectiv care României pare să îi fie la îndemână, e plătit cu 1.500.000 de euro. Federația împarte cu antrenorii și cu jucătorii sumele pe care le primește. Staff-ul tehnic și fotbaliștii au încasat 4 milioane de euro din bonusul inițial de 9.250.000 de euro pentru participarea la Euro. FANATIK a scris și despre răsplata de care vor avea parte Edi Iordănescu și jucătorii lui în eventualitatea în care vor ajunge în faza următoare a competiției.

  • 37.065.000 de euro a încasat FRF în 2023. Răzvan Burleanu a anunțat recent că ținta instituției este să depășească venituri de 40 de milioane de euro în anul acesta
  • 150.000 de euro a fost bonusul maxim pe care primit un tricolor pentru calificarea la Euro 2024. Banii pentru prime, 4 milioane de euro, au fost împărțiți în funcție de contribuția pe care a avut-o fiecare jucător în campania preliminară, după numărul minutelor în care a apărut pe teren

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să...
ATENȚIE dacă luați aceste MEDICAMENTE și vă urcați la VOLAN. Șanse mari să nu treceți Drug Test-ul
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”