Sport

UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020! „Totul e în grafic”

03.04.2019 | 13:15
UEFA a verificat la Bucuresti stadiul pregatirilor pentru EURO 2020 Totul e in grafic

O delegație a forului internațional a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020! Cei de la UEFA au constatat în ce măsură proiectele de pregătire aale turneului final sunt în grafic. Au fost prezenţi manageri ale diferitelor departamente care se ocupă cu implementarea EURO 2020 în cele 12 oraşe gazdă. De cei 9 oaspeți s-au ocupat reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal, Primăriei Capitalei şi Guvernului României.

UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020!

Pentru această fază, UEFA a fost interesată de stadiul pregătirilor la Arena Naţională şi a mai vizitat locaţiile pentru Fan Zone şi facilităţile de la ROMEXPO unde va avea loc tragerea la sorţi de la sfârșitul lunii noiembrie pentru Turneul Final. Astfel, în privința stadionului unde se vor desfăşura patru meciuri la EURO 2020, UEFA a evaluat că pregătirile sunt încheiate în proporţie de 85% .

Totodată s-a stabilit și un calendar strict pentru restul lucrărilor necesare. Arena trebuie să fie complet pregătită până la finele acestui an, iar din luna mai 2020 va intra sub managementul UEFA. Delegaţia UEFA a vizitat și Piaţa Constituţiei pentru a localiza zona de ”public viewing” a meciurilor şi Bulevardul Unirii, unde se va deschide un Football Village, pe parcursul celor 30 de zile ale EURO 2020. Planurile de amenajare sunt în curs de proiectare.

UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020! EURO 2020
UEFA a precizat că toate obiectivele sunt în grafic în momentul de față

Totul este în grafic pentru UEFA

“La finalul vizitei, delegaţia UEFA a vizitat Pavilionul Central de la ROMEXPO şi a apreciat că oferă un spaţiu generos pentru tragerea la sorţi a Turneului Final. Există convingerea că spectacolul desfăşurat acolo va fi unul cu totul special faţă de alte evenimente precedente. Caracterul deosebit este legat şi de faptul că EURO 2020 este o ediţie aniversară – 60 de ani de la primul campionat european de fotbal.

O echipă tehnică a UEFA este deja la ROMEXPO şi proiectează scenotehnica şi decorarea necesare evenimentului”, notează frf.ro. UEFA a constatat că pregătirile de la Bucureşti pentru organizarea EURO 2020 sunt în graficul stabilit.

  • 30 noiembrie 2019 este data la care are loc tragerea la sorți pentru EURO 2020

 

 

Tags: