Sport

UEFA, acuzată dur după sancţiunea aplicată FCSB-ului: ”Au creierele spălate bine!”

UEFA a decis o sancțiune dură pentru FCSB în Conference League, iar comentatorul Emil Grădinescu a avut o ieșire violentă la adresa oamenilor care conduc forul continental.
15.08.2022 | 23:33
UEFA acuzata dur dupa sanctiunea aplicata FCSBului Au creierele spalate bine
UEFA a decis o sancțiune dură pentru FCSB în Conference League, iar comentatorul Emil Grădinescu a avut o ieșire violentă la adresa oamenilor care conduc forul continental. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Vicecampioana României va trebui să închidă ambele peluze ale Arenei Naționale la meciul cu Viking Stavanger, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor la returul cu Dunajska Streda.

Emil Grădinescu, reacție vehementă după sancțiunea primită de FCSB de la UEFA

Tocmai această sancțiune dictată de Comisia de Apel a UEFA împotriva celor de la FCSB l-a scos din minți pe comentatorul Emil Grădinescu, care, în timp ce comenta partida Farul – FC Hermannstadt, a lansat o serie de acuze violente la adresa forului european.

ADVERTISEMENT

”Avem confirmarea că la UEFA sunt niște domni care, din dorința de a fi corecți politic fac niște abuzuri incredibile. Pentru acel steag, un steag care înfățișa un ultras cu o cagulă, încadrat într-un cerc la rândul lui cercul ăla având o cruce celtică, pentru asta FCSB e obligată să joace cu ambele peluze închise.

E ca și cum ai spune că ‘SkinHeads’, mișcare care are legături destul de strânse cu ideologia neonazistă, neofascistă iar cineva vine la stadion tuns zero este ‘SkinHead’ și e automat simbol al neonazismului. Multe creiere spălate bine.

ADVERTISEMENT

Și totuși, dacă într-un stadion de 40.000 de oameni apare un steag care aduce vag cu o cruce celtică, cruce care nu e neapărat semn nenazist, ea apărând pe tricourile celor de la Celtic Glasgow, pentru asta să blochezi accesul peluzelor înseamnă într-adevăr exces de zel”, a spus Grădinescu.

FCSB, record de audiență cu Dunajska Streda

Observatorul bosniac Rusmir Mrkovic a scris în raport că a depistat un steag cu o cruce celtică și pe care era desenat un suporter cu o cagulă pe cap, iar, pe lângă închiderea peluzelor, Comisia de Apel a UEFA a decis amendarea FCSB cu 45.250 de euro.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a anunțat că marți, 16 august, la ora 19:00, vor fi puse în vânzare online biletele pentru partida cu Viking, din prima manșă a play-off-ului Conference League, care se va disputa pe 18 august (21:30 – Arena Națională).

”Roș-albaștrii” au reușit să bată recordul de audiență din acest sezon în returul cu Dunajska Streda, în tribune fiind prezenți 40.000 de oameni. Asta în condițiile în care una dintre peluzele de pe Arena Națională a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Dubla dintre FCSB și Viking este una cu o importantă miză financiară. Dacă se vor califica în grupe, roș-albaștrii își asigură un pot de minimum 6 milioane de euro, din premii de la UEFA și încasări generate de calificarea în grupe.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,40 este cota pentru „2 solist sau ambele marchează” la FCSB – Viking. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT