Sport

UEFA Champions League play-off. Salzburg, Sheriff Tiraspol și Șahtior merg în grupe

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre cele şase meciuri care vor avea loc marţi, 24 august şi miercuri, 25 august, în manşa retur a play-off-ului UEFA Champions League
26.08.2021 | 00:34
UEFA Champions League playoff Salzburg Sheriff Tiraspol si Sahtior merg in grupe
ADVERTISEMENT
25-08-2021
18:05

Salzburg, Sheriff și Șahtior, în grupele Ligii Campionilor

Miercuri, 25 august

  • Şahtior Doneţk – Monaco 2-2 (Marlos 74, Aguilar 114 aut. / Ben Yedder 18, 39) (1-0) – VIDEO

sah

  • Brondby – Salzburg 1-2 (Maxso 62 / Sesko 4, Aaronson 10) (1-2) – VIDEO

bro

  • Dinamo Zagreb – Șheriff Tiraspol 0-0 (0-3)

din

25-08-2021
06:50

Cosmin Moţi a fost un car de nervi la meciul de Liga Campionilor. Arbitrul l-a avertizat

Cosmin Moţi, director sportiv la Ludogoreţ, a fost un car de nervi în returul play-off-ului Ligii Campionilor. Bulgarii au primit vizita lui Malmo şi au învins cu 2-1, dar suedezii s-au calificat în grupe, graţie unui 2-0 din tur.

Moţi a protestat la o decizie a arbitrului şi a lovit cu piciorul o ladă frigorifică aflată în faţa sa. Francezul Clement Turpin n-a stat pe gânduri şi i-a arătat cartonaşul galben. Faza poate fi văzută aici, pe digisport.ro.

24-08-2021
21:05

Programul meciurilor de miercuri din play-off-ul Ligii Campionilor

Miercuri, 25 august, ora 22:00

  • Şahtior Doneţk – Monaco (1-0)
  • Brondby – Salzburg  (1-2)
  • Dinamo Zagreb – Șheriff Tiraspol (0-3)
24-08-2021
18:15

Echipele de start pentru meciurile de marți din play-off-ul Ligii Campionilor

Marți, 24 august

  • Ludogoreț – Malmo 2-1 (Nedyalkov 10,  Sotiriou 60 / Rieks 16) (0-2) – VIDEO

  • PSV Eindhoven – Benfica 0-0 (1-2) – VIDEO

  • Ferencvaros – Young Boys 2-3 (Wingo 18, Kovacevic 27 / Zesiger 5, Fassnacht 56, Mambimbi 90+3) (2-3) – VIDEO

24-08-2021
10:10

PlayStation, partener UEFA până în 2024

Parteneriatul dintre UEFA și PlayStation pentru Champions League a fost prelungit, noul contract fiind valabil până la finalul sezonului 2023-2024.

Reinnoirea acordului înseamnă că Sony va decide în continuare cel mai bun jucător al fiecărui meci și cel mai bun fotbalist al săptămânii în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi.

În plus, PlayStation va continua să sprijine UEFA Champion League Gaming Hub prin intermediul jocurilor UCL Fantasy și Predictor, care vor suferi îmbunătățiri substanțiale.

18-08-2021
18:00

Rezultatele meciurilor de miercuri din play-off-ul Ligii Campionilor

  • Benfica – PSV 2-1 (B. Silva 11, Weigl 43 / Gakpo 52)
  • Malmo – Ludogoreţ 2-0 (Birmancevic 26, Berget 61) / Dorin Rotariu a rămas pe banca de rezerve şi nu a fost folosit
  • Young Boys – Ferencvaros 3-2 (Fassnacht 16, Sierro 40, Garcia 65 / Boli 14, 82)

Meciurile retur din play-off-ul Ligii Campionilor se vor disputa pe 24 şi 25 august

17-08-2021
21:04

Rezultatele meciurilor de marţi din manşa tur a play-off-ului Ligii Campionilor

  • AS Monaco – Şahtior Doneţk 0-1 (Pedrinho 19)
  • RB Salzburg – Brondby 2-1 (Adeyemi 56, Aaronson 90 / Uhre 4)
  • Sheriff Tiraspol – Dinamo Zagreb 3-0 (Traore 45, 80, Kolovos 54)
  • Marţi, 17 august şi miercuri, 18 august, se dispută manşa tur din cadrul play-off-ului Champions League. Putea să se afle aici şi campioana României, CFR Cluj, dacă ar fi ştiut să gestioneze situaţia din meciul retur al turului 3 preliminar la Berna, după ce a deschis scorul în meciul cu Young Boys Berna.

Programul meciurilor din play-off-ul Champions League

Marţi, 17 august, ora 22:00

Monaco – Şahtior Doneţk

Salzburg – Brondby

Sheriff Tiraspol – Dinamo Zagreb

Miercuri, 18 august, ora 22:00

Benfica – PSV Eindhoven

Malmo – Ludogoreţ

Young Boys – Ferencvaros

Însă clujenii au avut câteva minute de debandadăîn defensivă şi la finalul primei părţii elveţienii aveau 3-1, scor care a şi rămas până la final. CFR Cluj continuă în Europa în play-off-ul Europa League, unde se va bate cu nume ilustru al Estului, Steaua Roşie Belgrad.

ADVERTISEMENT

Sunt aşadar şase locuri disponibile pentru a merge alături de bogaţii Europei în grupele Champions League. Pentru ele se bat 12 echipe, pierzătoarele urmând a fi trimise direct în grupele Europa League. Cea mai mare surpriză la acest nivel o reprezintă prezenţa campioanei Moldovei, Sheriff Tiraspol, care a produs senzaţie eliminând pe Steaua Roşie Belgrad.

Câte trei meciuri pe zi în play-off-ul UEFA Champions League

Cele şase meciuri sunt împărţite câte trei în fiecare din cele două zile. Marţi se joacă Monaco – Şahtior Doneţk, Sheriff Tiraspol – Dinamo Zagreb şi Salzburg – Brondby iar a doua zi Benfica – PSV Eindhoven, Malmo – Ludogoreţ şi Young Boys Berna – Ferencvaros.

ADVERTISEMENT

Pe hârtie, după calculele specialiştilor, există şi favorite la calificarea în grupe: Monaco, Dinamo Zagreb, Salzburg şi Young Boys Berna. Cel mai spectaculos şi mai deschis ca rezultat este Benfica – PSV iar în confruntarea dintre Malmo şi Ludogoreţ suedezii pleacă în uşor avantaj, dar bulgarii au şi ei şanse destul de mari.

Dany Makkelie arbitrează Monaco – Şahtior Doneţk

La Monte Carlo este un examen extrem de dificil pentru un Şahtior Doneţk plini de brazilieni, dar în variantă italiană odată cu venirea pe bancă din vară a lui Roberto de Zerbi, fostul jucător al lui CFR Cluj în urmă cu 12-13 ani, care a impresionat ca tehnician la Sassuolo.

ADVERTISEMENT

Meciul este considerat de top, motiv pentru care arbitru a fost desemnat olandezul Danny Makkelie, cel care a condus în turul 3 partida de la Cluj dintre CFR şi Young Boys. Asta în timp ce arbitrul de la returul de la Berna, turcul Cuneyt Cakir, se va afla la centru la Tiraspol la partida dintre Sheriff şi Dinamo Zagreb.

Brondby, decimată pentru deplasarea la Salzburg

Echipa daneză Brondby se prezintă într-o situaţie delicată la Salzburg, motiv pentru care şi cota la pariuri pentru victoria austriecilor a scăzut vertiginos, până la 1,18. Asta pentru că la Brondby sunt nu mai puţin de şapte jucători out şi va fi greu de alcătuit un prim „11” cât de cât valoros.

ADVERTISEMENT

De departe cel mai tare meci se joacă în prima manşă la Lisabona, unde vine un PSV Eindhoven în excelentă formă, deşi a vândut doi dintre cei mai importanţi jucători în această vară. Este vorba de atacantul Malen, ajuns la Borussia Dortmund şi de fundaşul stânga Dumfries, care a fost o revelaţie la Euro 2020, cumpărat de Inter.

Singurul român este la Ludogoreţ, dar nu este Keşeru

Singura echipă unde mai avem un român în tentativa de a intra în grupele Champions League este Ludogoreţ. Dorin Rotariu face parte din lotul multiplei campioane a Bulgariei, dar nu este titular, în timp ce golgheterul all time al clubului, Claudiu Keşeru, a fost izgonit ca o măsea stricată la echipa B.

Young Boys Berna, echipa care a mutat Clujul din Champions League în Europa League, joacă împotriva unui Ferencvaros care a reuşit să elimine în turul 3 pe Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu, după un meci perfect la Budapesta. Totuşi, Young Boys are nişte jucători extrem de rapizi şi de incisivi în atac, încât ar fi o surpriză reală să rateze întâlnirea cu granzii Europei.

ADVERTISEMENT