Fotbal international

UEFA dă asigurări că România nu va pierde organizarea EURO 2020: „Lucrările sunt în grafic. Bucureștiul va fi pregătit”

29.11.2019 | 16:10
UEFA da asigurari ca Romania nu va pierde organizarea EURO 2020 Lucrarile sunt in grafic Bucurestiul va fi pregatit
ADVERTISEMENT

Reprezentanții UEFA sunt la București, în vederea tragerii la sorți a grupelor pentru EURO 2020. Înaintea evenimentului de sâmbătă, Martin Kallen, CEO Events al forului continental, a dat asigurări că România va îndeplini toate condițiile pentru a găzdui patru meciuri ale turneului final din vara anului viitor.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,48 este cota pentru ”oaspeții nu marchează” la meciul Islanda – România. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT

România nu este în pericol să piardă organizarea EURO 2020

Martin Kallen, CEO UEFA Events, împreună cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, au susținut vineri la Casa Fotbalului o conferință de presă în care oficialul forului continental a atins și problema găzduirii de către România a patru meciuri de la EURO 2020.

Kallen dă asigurări că țara noastră va îndeplini toate condițiile în vara anului viitor: „Pregătirile pentru EURO 2020 sunt în desfășurare și se află în grafic. În iunie 2020, Bucureștiul va fi pregătit să găzduiască partidele de la turneul final”.

ADVERTISEMENT

Arena Națională intră într-un proces de modernizare

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, declară că Arena Națională a intrat într-un proces de modernizare, iar stadioanele din Ghencea și „Arcul de Triumf” sunt singurele care, cel puțin deocamdată, respectă termenul stabilit inițial.

Arena Națională a intrat într-un proces de modernizare pentru facilități dedicate confortului și siguranței spectatorilor. De la 1 mai 2020, stadionul va intra în totalitate sub controlul UEFA.

ADVERTISEMENT

Stadioanele de antrenament pentru EURO, Ghencea și Arcul de Triumf, se încadrează în termenul stabilit și vor fi gata înainte de EURO. La stadionul Giulești, CNI și constructorul au anunțat o întârziere care se încearcă a fi recuperată”, susține Răzvan Burleanu.

„Prin programul EURO 2020 se vor construi 400 de baze”

Florin Șari, lider al structurii locale de organizare a EURO 2020 la București, a declarat că, odată cu organizarea turneului final la București, alte 400 de baze sportive vor fi construite în toată țara.

ADVERTISEMENT

Prin programul EURO 2020 se vor construi 400 de baze sportive în comunități mici și mijlocii din toată țara, ceea ce este extraordinar. Proiectele sunt aprobate și au alocată finanțarea. Așa ceva nu s-ar fi întâmplat fără EURO 2020”, a declarat Florin Șari pentru AFP.

ADVERTISEMENT