Cele mai citite

Suspendare istorică dictată de UEFA! ”Sentinţă la moarte”

UEFA a luat o decizie radicală şi a suspendat pentru 10 ani o echipă din cupele europene pentru implicare în trucare de meciuri.
Autori: Ionut Neamţu, Vicentiu Dinescu | 30.03.2018 | 08:07
Suspendare istorică dictată de UEFA! ”Sentinţă la moarte”

UPDATE, ora 08:05 / Comisia de Apel a UEFA a menţinut pedeapsa drastică aplicată formaţiei Skenderbeu pentru meciuri trucate. Preşedintele clubului, Ardjan Takaj, susţine în continuare nevinovăţia: ”Vom face apel la Tribunalul Internaţional de Arbitraj şi, dacă decizia va fi menţinută, vom merge la Tribunalul Federal din Elveţia”. Presa albaneză a avut titluri dure după decizia Comisiei de Apel: ”Sentinţă la moarte”, ”UEFA a schingiuit-o pe Skenderbeu”.


Formaţia Skenderbeu, de şase ori campioană a Albaniei în ultimii şapte ani, nu va mai avea voie să participe, timp de zece ani, în nicio competiţie organizată de forul european şi a primit o amendă uriaşă în valoare de un milion de euro.

Sancţiunea primită de albanezi vine ca urmare a aranjării unor meciuri în 2016, în prima ligă din Albania. Astfel, titlul câştigat în sezonul 2015-2016 i-a fost retras la începutul anului 2017. Deşi a fost suspendată de UEFA pentru Champions League, Skenderbeu a putut însă participa în acest sezon din Europa League, acolo unde a jucat în faza grupelor.

Skenderbeu poate să meargă la Comisia de Apel a UEFA 

Skenderbeu, club înfiinţat în 1925, ar fi trucat meciuri chiar şi în cupele europene, acolo unde ar fi aranjat meciuri cu formaţiile Dinamo Zagreb, Sporting Lisabona, Lokomotiv Moscova şi Crusaders.

Skenderbeu are posibilitatea să meargă la Comisia de Apel de la UEFA. Dacă decizia va rămâne nemodificată, echipa albaneză ar mai putea juca din nou în competiţiile europene tocmai în 2028.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!