Sport

UEFA, delegare controversată la Andorra – România! Este suspectat de Real Madrid în scandalul de arbitraj care zguduie Spania

Carlos Clos Gomez va fi observatorul meciului Andorra - România. Ibericul este suspectat de Real Madrid în scandalul de arbitraj care zguduie Spania.
22.03.2023 | 13:45
UEFA delegare controversata la Andorra  Romania Este suspectat de Real Madrid in scandalul de arbitraj care zguduie Spania
Carlos Clos Gomez, acuzat de Real Madrid
ADVERTISEMENT

România începe campania de calificare la Euro 2024 pe terenul Andorrei, sâmbătă, de la 21:45. UEFA l-a delegat ca observator la acest meci pe spaniolul Carlos Clos Gomez, fost arbitru care este acum implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul spaniol.

UEFA, delegare controversată la Andorra – România! Carlos Clos Gomez, implicat în scandalul de arbitraj din Spania

Confruntarea va fi condusă de o brigadă croată. La centru este Dario Bel, ajutat de asistenţii Goran Pataki și Kruno Šaric. Arbitru de rezervă va fi Ante Culjak. În acest meci nu va fi arbitraj video.

ADVERTISEMENT

Însă, observatorul Carlos Clos Gomez este acuzat de Real Madrid în scandalul în care Barcelona este acuzată că a plătit 6,7 milioane de euro în perioada 2001-2018 lui Jose María Enríquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli.

Real Madrid s-a implicat în acest scandal şi consideră că a fost prejudiciată în dosarul în care Barcelona este acuzată de corupţie. Iar una dintre ţintele madrilenilor este Carlos Clos Gomez, actualul director al VAR în Spania.

ADVERTISEMENT

Real Madrid pune tunurile pe arbitrul spaniol

Real Madrid TV a publicat un video în care trece în revistă greşelile lui Clos Gomez împotriva lui Real Madrid, în perioada în care a fost arbitru profesionist. Din 34 de meciuri conduse de Clos Gomez, “galacticii” au înregistrat 20 de victorii, 7 remize şi 7 înfrângeri.

“Galacticii” au scos în evidenţă că procentajul victoriilor cu Carlos Clos Gomez a fost sub 60%, iar în cele 34 de meciuri, “galacticii” au încasat 102 cartonaşe galbene şi opt cartonaşe roşii.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

Un fost arbitru sare în apărarea lui Clos Gomez: “E josnic, indecent”

În apărarea lui Carlos Clos Gomez a sărit fostul său coleg, Eduardo Iturralde Gonzalez, care consideră josnice atacurile celor de la Real Madrid:

„Reportajul despre Clos Gómez e nedemn de un club care se numește cel mai bun din lume. E josnic, indecent. Îmi pun mâna-n foc pentru Clos Gómez, dar nu pentru cel care a realizat acest material, pentru că acela e vândut șefului.

ADVERTISEMENT

Clos Gómez e o persoană integră care a greșit de o mie, două mii, cinci mii de ori împotriva și în favoarea lui Real, însă i s-au evidențiat doar erorile când Parchetul tocmai a deschis ancheta. Încă o dată, josnic”.

Carlos Clos Gomez a arbitrat şi în Liga 1. În anul 2009, ibericul a fost adus pentru a conduce meciul dintre Dinamo şi FC Vaslui, încheiat 1-1. Au marcat atunci N’doye pentru gazde şi Wesley pentru oaspeţi.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 1,22 este cota pentru „2 solist” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT