Fotbal international

UEFA face din nou schimbări în Champions League! Vrea să mute meciurile în weekend

Autor: Traian Terzian | 11.11.2018 | 14:57
UEFA vrea să schimbe date de disputare în Champions League și să mute meciurile în weekend

Conducătorii UEFA se gândesc să facă din nou schimbări în formatul Champions League, și doresc să mute meciurile în weekend în încercarea de a opri cluburile de top ale Europei să-și facă propria Superligă. În acest caz, partidele de campionat de la sfârșitul săptămânii ar urma să aibă loc marți și miercuri.

Presa internațională a scris la începutul lunii noiembrie că 16 cluburi importante din Europa au semnat o înțelegere prin care au căzut de acord cu noua competiție. Prima ediție ar putea avea loc în 2021 și ar urma să fie formată din 11 echipe fondatoare (Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan şi Bayern Munchen) și 5 invitate (Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter Milano și AS Roma).

Jucătorii echipei Real Madrid sărbătoresc câștigarea Champions League în sezonul 2016-2017
Jucătorii echipei Real Madrid sărbătoresc câștigarea Champions League în sezonul 2016-2017

UEFA vrea schimbări în Champions League

Încercarea UEFA de a muta în weekend meciurile din Champions League are puține șanse de reușită, deoarece marile cluburi nu sunt de acord cu această schimbare. Conform cotidianului spaniol As, reprezentanţii din La Liga, Premier League, Bundesliga şi Serie A ar fi trimis deja o scrisoare la forul european prin care au anunţat că refuză această schimbare.

În schimb, celelalte federații europene pun presiune pe UEFA să schimbe regula introdusă în acest sezon prin care Spania, Anglia, Germania şi Italia au privilegiul de a înscrie direct în faza grupelor câte patru formații.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, este și el îngrijorat de amploarea pe care a luat-o înființarea unei Superligi și încearcă prin toate mijloacele să blocheze această variantă. În cazul în care cluburile importante vor începe proiectul Superligii, șeful fotbalului intenționează să restricționeze participarea la Campionatul Mondial tuturor jucătorilor care vor evolua în acea competiție.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!