ADVERTISEMENT
Sport

UEFA ia primele măsuri după evenimentele scandaloase de la finala EURO 2020

UEFA ia primele măsuri după incidentele de la finala EURO 2020.
Autor: Andrei Șchiopu | 13.07.2021 | 19:36
UEFA ia primele măsuri după evenimentele scandaloase de la finala EURO 2020
UEFA ia primele măsuri după evenimentele scandaloase de la finala EURO 2020. Sursă foto: goal.com

Finala EURO 2020 dintre Anglia și Italia a fost umbrită de incidentele create de fanii englezi care au forțat intrarea pe Wembley și care au reușit să intre pe stadion, deși nu aveau bilet.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, UEFA a anunțat că va lua măsuri și că a început deja investigațiile, având deja patru capete de acuzare pentru Federația Engleză de Fotbal.

Primele măsuri luate de UEFA după incidentele de la finala EURO 2020

UEFA a anunțat că va lua primele măsuri după incidentele de la finala EURO 2020, în care fanii englezi au creat un adevărat haos.

ADVERTISEMENT

Aceștia au pătruns pe stadion fără să aibă bilete, după ce au forțat intrarea și au trecut de forțele de ordine, recurgând la violență.

Tot despre violență a fost vorba și la finalul meciului, când mai mulți suporteri ai Angliei s-au bătut cu fanii Italiei, care sărbătoreau al doilea Campionat European din istorie.

ADVERTISEMENT

„Un inspector UEFA pentru Etică și Disciplină a fost mandatat să efectueze o investigație disciplinară asupra evenimentelor care implică suporterii, ce au avut loc în interiorul și în jurul stadionului”, a transmis forul continental, citat de Sky Sports.

Sunt deja patru capete de acuzare pentru Federația Engleză de Fotbal, care a mai fost amendată cu 25.630 de lire sterline și după semifinala cu Danemarca. Atunci, Kasper Schmeichel, portarul danezilor, a fost incomodat de mai multe lasere proiectate de fanii englezi pe fața lui.

ADVERTISEMENT

Anglia a mai avut probleme cu fanii la EURO 2020

Federația Engleză de Fotbal s-a mai confruntat cu problemele create de fani, care au trecut de un cordon format din stewarzi și a ajuns lângă jucători, imediat după duelul din grupă cu Croația, scor 1-0.

Astfel, englezii au luat decizia radicală de a da afară o bună parte din angajații firmei de securitate, urmând să apeleze la o altă firmă specializată, pentru a proteja jucătorii.

ADVERTISEMENT

Federației Engleze de Fotbal i s-a părut intolerabil ca o firmă de securitate să nu poată gestiona o acțiunea a unor suporteri, care au ajuns prea ușor aproape de fotbaliștii lui Gareth Southgate.

Decizia a venit ca urmare după ce un grup de 50 de suporteri englezi au ajuns la doar câțiva metri de jucători, imediat după ce fotbaliștii au coborât din autocar, pentru a merge la hotel, cu o zi înaintea duelului cu Croația, de pe 13 iunie, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Totodată, și UEFA s-a arătat iritată de moment, în condițiile în care un singur fan englez, dacă ar fi fost infectat cu COVID-19, ar fi putut duce la o adevărată încurcătură a turneului final, găzduit de 11 țări.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1