Premier League

UEFA le cere englezilor să renunțe la Cupa Ligii: „Franța a făcut deja acest lucru. Ar fi benefic tuturor”

06.03.2020 | 15:39
UEFA le cere englezilor sa renunte la Cupa Ligii Franta a facut deja acest lucru Ar fi benefic tuturor
ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, cere oficial Angliei să renunțe la Cupa Ligii. Președintele forului european a dezvăluit că managerii echipelor din Premier League se plâng tot mai mult din cauza programului încărcat, așadar renunțarea la Cupa Ligii ar fi o decizie oportună.

UEFA le cere englezilor să renunțe la Cupa Ligii

Conform presei britanice, echipele nu fac față pe mai multe fronturi, drept dovadă decizia celor de la Liverpool de a introduce „tineretul” în sferturile de finală ale Cupei Ligii în acest an.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp și Pep Guardiola sunt cei mai vocali contestatari ai sistemului gândit de Federația Engleză de Fotbal, în condițiile în care echipele lor sunt angrenate în nu mai puțin de patru competiții (campionat, Liga Campionilor, Cupa Ligii, FA Cup).

Situația în care o echipă joacă un meci la trei zile e des întâlnită și nemulțumește atât jucătorii, cât și antrenorii.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, Ceferin a dat exemplul Franței, țară care a renunțat deja la Cupa Ligii.

„În Franța Cupa Ligii nu se mai dispută. Doar în Anglia rămâne. Cred că toată lumea știe că ar fi un lucru benefic tuturor să nu mai existe această competiție”, a explicat președintele UEFA.

Franța a renunțat începând cu anul viitor la Cupa Ligii, în condițiile în care Germania, Spania și Italia au o singură competiție pe acest format. Mai mult, francezii s-au confruntat cu refuzul televiziunilor de a cumpăra drepturile TV pentru meciurile din Cupa Ligii.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a catalogat programul echipelor britanice drept „o crimă”, în condițiile în care în Anglia se joacă etapă și de Crăciun.

România a renunțat la rândul ei la Cupa Ligii în 2017, după trei ani de experimente. Competiția nu a fost luată niciodată în serios de echipe.

ADVERTISEMENT
  • 1960 e anul în care a fost înființată Cupa Ligii Angliei
Tags: