Fotbal international

UEFA, măsură de ultim moment în perspectiva Euro 2020: au fost anulate rezervările la un hotel din Copenhaga

17.03.2020 | 11:54
UEFA masura de ultim moment in perspectiva Euro 2020 au fost anulate rezervarile la un hotel din Copenhaga
ADVERTISEMENT

Campionatul European din vara lui 2020, programat a debuta în luna iunie, are șanse tot mai mari de a fi amânat pentru o altă dată ulterioară. UEFA și cele 55 de membre afiliate vor avea o întâlnire prin videoconferință în cursul zilei de marți, în care se va stabili un plan pentru turneul final. Până atunci, forul de la Nyon a făcut o mișcare care anunță iminenta amânare.

UEFA a luat o măsură de ultim moment în perspectiva Euro 2020

Cu toate campionatele importante închise, cu UEFA Champions League și Europa League în aceeași postură, UEFA nu are încotro și, mai mult ca sigur, va programa Euro la o dată ulterioară din 2020 sau, cel mai probabil, chiar în 2021.

ADVERTISEMENT

Recent, forul fotbalistic european a luat o măsură care dă de înțeles că turneul final se va amâna. UEFA și-a anulat rezervările la un hotel din Copenhaga, acolo unde oficialii forului trebuiau să stea în perioada Euro 2020.

Conducătorii UEFA sunt așteptați să confirme marți că turneul final al Campionatului European din vară să fie amânat până în 2021 în urma unei serii de conferințe video.

ADVERTISEMENT

Site-ul danez B.T., a publicat un articol în care informează că toate rezervările celor de la UEFA în capitala Danemarcei, Copenhaga, făcute prin intermediul partenerului oficial de cazare UE Booking.com au fost anulate săptămâna trecută.

Trei meciuri erau programate pe ”Parken” din Copenhaga

Stadionul ”Telia Parken” din Copenhaga trebuia să fie gazda a trei confruntări în faza grupelor și a unui duel din 16-imi la turneul din această vară. Capitala danează este unul dintre cele 12 orașe gazdă pentru evenimentul de pe întreg continentul.

ADVERTISEMENT

”Pot confirma că toate camerele noastre rezervate pentru Euro 2020 la hotelul CPH din DGI City au fost eliberate de Booking.com săptămâna trecută”, a declarat Kevin Helsingholf, director comercial al orașului. ”

”Au rezervat aproape întregul hotel pentru UEFA – aproximativ 80 la sută din capacitatea noastră”, a mai spus Helsingholf.

ADVERTISEMENT

Se amână și decizia amânării?

UEFA ar putea anunța marți decizia de amânare a Euro 2020. Cu toate acestea, unele voci din interiorul Comitetului Executiv al forului european spun că nici în cursul acestei săptămâni nu s-ar anunța o decizie finală.

Membrul al Comitetului Executiv al UEFA, Zbigniew Boniek, recunoaște că forul de la Nyon se confruntă cu perioade incerte și nu va putea lua o ”decizie finală” în cadrul ședinței de astăzi.

ADVERTISEMENT