Fotbal international

UEFA, măsură fără precedent! Cum s-ar putea încheia sezonul din Champions League

01.04.2020 | 13:41
UEFA masura fara precedent Cum sar putea incheia sezonul din Champions League
ADVERTISEMENT

UEFA pregătește măsuri speciale pentru a reuși încheierea sezoanelor actuale ale cupelor europene. Forul continental ar fi dispus să permită disputarea finalelor Champions League și Europa League fără spectatori, chiar dacă o astfel de decizie ar duce la pierderi financiare uriașe.

Finala Champions League s-ar putea disputa fără spectatori

UEFA a anunțat suspendarea fazelor eliminatorii din Champions League și Europa League, fără să ofere o dată exactă în care partidele s-ar putea relua, totul depinzând de evoluția pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totuși, forul continental a ajuns la concluzia că actualul sezon al cupelor europene trebuie încheiat și, chiar dacă o astfel de decizie ar însemna pierderi financiare uriașe atât pentru cluburi, cât și pentru organizatori, ar putea hotărî ca finalele Champions League și Europa League să se joace fără spectatori în tribune, conform The Independent.

  • Istanbul urmează să găzduiască finala actualei ediții de Champions League
  • Finala Europa League 2020 urmează să se joace la Gdansk
ADVERTISEMENT

Întreaga structură a sezonului în desfășurare a fost suferit schimbări importante din cauza pandemiei de coronavirus, iar UEFA vrea să ia o astfel de decizie pentru a evita afectarea programului stagiunii viitoare.

Dacă UEFA ar aplica planul, ar fi pentru prima dată în istorie când finalele Champions League și Europa League se vor juca fără spectatori.

ADVERTISEMENT
  • 63,272 de suporteri au asistat din tribune la Tottenham – Liverpool, finala Champions League din 2019 de la Madrid
  • 51,370 de suporteri au fost prezenți la Chelsea – Arsenal, finala Europa League din 2019 de la Baku

EURO, amânat

UEFA a luat deja o măsură radicală, influențată de pandemia de coronavirus care a blocat toate sectoarele sociale ale lumii.

ADVERTISEMENT

Forul continental a hotărât amânarea barajelor de calificare și a turneului final al Campionatului European de fotbal, programat inițial în vara acestui an în 12 țări de pe continent.

Conform ultimei decizii luate de UEFA, Campionatul European se va desfășura între 11 iunie și 11 iulie 2021, în timp ce semifinalele barajelor de calificare din Liga Națiunilor vor avea loc în această vară, pe 4 iunie, când România va juca în Islanda.

ADVERTISEMENT