Fotbal international

UEFA mută finala Champions League după 15 august! Viitoarea ediție va începe cel mai probabil în octombrie

04.04.2020 | 12:14
UEFA muta finala Champions League dupa 15 august Viitoarea editie va incepe cel mai probabil in octombrie
UEFA mută finala Champions League 2020 după 15 august
ADVERTISEMENT

Cel mai important cotidian sportiv italian, Gazzetta dello Sport, a reușit să afle noi amănunte importante legate de modul în care UEFA intenționează să ducă la bun sfârșit actuala ediție a cupelor europene.

UEFA mută finala Champions League după 15 august!

Inițial, proiectul prevedea ca finala Europa League să se joace pe 24 iunie, iar cea a Champions League trei zile mai târziu. Dar acesta era genul de proiect super-optimist, în care pandemia de coronavirus este învinsă în următoarele două luni.

ADVERTISEMENT

Însă ceea ce se întâmplă acum în Europa nu este deloc de natură să confere optimism privind rezolvarea în următoarele două luni a situației creată de virusul ucigaș.

Prioritar este terminarea campionatelor naționale

Astfel că și șefii forului european schimbă complet discursul, dar anunță ferm că nu au de gând sub nici o formă să abandoneze acest sezon.

ADVERTISEMENT

Ordinea priorităților este încheierea competițiilor interne până pe data de 3 august, iar desfășurarea ultimelor faze din cupele europene, respectiv patru partide din optimi, sferturile, semifinalele și finala în Champions League, returul din optimi, sferturile, semifinale și finală în Europa League trebuie să aibă și ele loc. UEFA amenință cu sancțiuni dure pe cine vrea să pună acim capăt campionatului. 

Totul depinde de situația creată de pandemie

Noul termen stabilit pentru a se juca finala Champions League este o dată undeva după 15 august. Nu mai există o dată precisă, doar una aproximativă, pentru că au înțeles și cei de la Nyon că de data aceasta chiar nu sunt ei cei care stabilesc, ci totul e în funcție de evoluția și mai ales de regresul pandemiei. Iată ce scrie Gazzetta dello Sport:

ADVERTISEMENT

“Nu va fi uşor. Poate este o utopie, dar visul celor de la UEFA a fost întotdeauna acelaşi: Champions League să meargă până la capăt. Vor să găsească datele pentru ultimele runde eliminatorii şi să se continue cu sferturile, semifinalele şi finala.

Până în octombrie nu vorbim despre noul sezon al cupelor europene

Sunt şanse ca sezonul să fie prelungit până târziu în august, iar finala să se dispute după 15 august.

ADVERTISEMENT

Sezonul viitor din cupele europene va începe, cel mai probabil, în luna octombrie. Acesta este un proiect care va fi studiat de noua comisie. Există mai multe scenarii în acest moment.”,

ADVERTISEMENT
Tags: