Sport

UEFA nu iartă cluburile care susțin proiectul Superligii Europei. Decizia radicală dinaintea începerii Ligii Campionilor

Chiar în seara în care s-a dat startul meciurilor din grupele Ligii Campionilor, Barcelona, Real Madrid și Juventus au primit o nouă lovitură din partea UEFA.
14.09.2021 | 23:58
UEFA nu iarta cluburile care sustin proiectul Superligii Europei Decizia radicala dinaintea inceperii Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

UEFA nu uită și nu iartă. Chiar înaintea debutului oficial al noului sezon din Champions League, echipele care susțin proiectul Superligii Europei – Barcelona, Real Madrid și Juventus – au avut parte de o surpriză neplăcută.

Concret, dacă ani la rând au fost protagonistele videoclipurilor de promovare a celei mai importante competiții intercluburi, datorită performanțelor obținute și, evident, milioanelor de fani din toate colțurile lumii, acum lipsesc cu desăvârșire.

ADVERTISEMENT

Deși sancțiunile propriu-zise întârzie să apară, e de la sine înțeles că forul continental nu va trece prea curând peste această „trădare”, cu atât mai mult cu cât cele trei formații militează în continuare pentru înființarea competiției cu circuit închis.

UEFA continuă războiul cu echipele care vor să înființeze Superliga Europei

Lansat chiar înaintea meciurilor din prima rundă a grupelor Ligii Campionilor, promo-ul a stârnit o sumedenie de reacții în mediul online. Ținând, însă, cont de pozițiile oficiale ale președintelui UEFA pe această temă, excluderea cluburilor care susțin proiectul Superligii Europei nu mai pare chiar o surpriză.

ADVERTISEMENT

Nu a fost nimic normal în ultimele două sezoane însă acum vrem să revenim la normal. Pentru asta, trebuie să rămânem uniți în fața fraudei numită SuperLiga, și să sperăm că a fost doar un episod.

Nu vrem să trecem din nou printr-o astfel de situație. Trebuie să fim un model de urmat pentru fotbal și să rămânem uniți, să formăm o familie mare.

ADVERTISEMENT

Nu m-aș fi supărat deloc dacă ar fi plecat, este foarte amuzant că ei vor să creeze o competiție nouă și în același timp vor să joace în Liga Campionilor în acest sezon”, spunea Aleksander Ceferin  catalogându-i drept „incompetenți” pe conducătorii celor trei echipe.

Barcelona nu renunță la Superliga Europei: „UEFA nu poate stopa inițiativa noastră!”

În ciuda loviturilor dure pe care le încasează periodic din partea forului continental, Barcelona rămâne fermă pe poziție: nu intenționează să renunțe la ideea de a înființa competiția cu circuit închis.

ADVERTISEMENT

Proiectul este viu. Cele trei cluburi care apără în continuare aceste demers câştigă toate cauzele în instanţă. UEFA nu poate stopa iniţiativa noastră iar presiunea asupra cluburilor engleze, care au susţinut puternic ideea, nu a avut niciun efect. Bineînţeles, el ar fi putut fi prezentat într-un mod mai bun”, a anunțat președintele catalanilor, Juan Laporta.

În schimb, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Inter Milano, AC Milan și Atletico Madrid s-au retras din proiect și au fost reprimite în Asociaţia Europeană a Cluburilor.

ADVERTISEMENT
Tags: