ADVERTISEMENT
Fotbal international

UEFA plănuiește un „Final 4” pentru Champions League și Europa League! Spaniolii au explicat noua idee a forului european

Autor: Andrei Șchiopu | 19.05.2020 | 15:01
UEFA plănuiește un „Final 4” pentru Champions League și Europa League! Spaniolii au explicat noua idee a forului european
UEFA plănuiește un „final 4” pentru Champions League și Europa League! Spaniolii au explicat noua idee a forului european. Sursă foto: hepta.ro

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume, inclusiv competițiile sportive, iar UEFA încearcă să regândească strategia pentru disputarea meciurilor din Champions League și Europa League, deși OMS a avertizat clar că trebuie să fie oprite toate competițiile intercontinentale.

ADVERTISEMENT

Noul plan al UEFA pentru reluare Champions League și Europa League

Jurnaliștii spanioli de la „AS” au anunțat că UEFA ia în considerare un posibil „final 4”, pentru reluarea Champions League și Europa League, care ar urma să se desfășoare la Istanbul și la Gdansk.

Conform sursei citate, UEFA va anunța oficial aceste reglementări pe 17 iunie, după următorul Comitet Executiv. Partidele ar urma să fie reluate pe data de 6 august.

ADVERTISEMENT

OMS a avertizat UEFA, dar forul european continuă să conceapă scenarii de joc

Organizația Mondială a Sănătății le-ar fi transmis oficialilor UEFA, în timpul unei ședințe care a durat peste două ore și jumătate, că decizia optimă în contextul pandemiei de coronavirus este suspendarea competițiilor continentale până la sfârșitul anului 2021.

În ciuda insistențelor lui Aleksander Ceferin, președintele forului continental, care a transmis în repetate rânduri că sezonul 2019 – 2020 trebuie încheiat pe gazon, Organizația Mondială a Sănătății a venit cu o măsură pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății erau foarte serioși. Conferința, care trebuia să dureze o oră, a ținut peste două ore și jumătate, iar discuțiile s-au purtat pe un ton ridicat.

Măsura drastică a fost adusă la propunerea făcută de doi epidemiologi.

ADVERTISEMENT

Au luat în considerare riscul unui nou val de infectări cu coronavirus anul viitor”, a transmis un participant la ședința organizată de UEFA cu OMS.

UEFA speră ca până pe data de 3 august toate campionatele să se încheie, fără întreruperi.

ADVERTISEMENT

Echipele care au rămas în Champions League:

  • Bayern Munchen, Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Juventus, Lyon, Barcelona, Napoli, PSG, Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!