Fotbal intern

UEFA plătește în avans cluburile care au furnizat jucători în preliminariile EURO 2020. E vorba de peste 70 milioane de euro!

23.04.2020 | 16:19
UEFA plateste in avans cluburile care au furnizat jucatori in preliminariile EURO 2020 E vorba de peste 70 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Echipele românești care au furnizat jucători la națională în preliminariile EURO 2020 vor primi în avans banii pe care UEFA îi plătește, iar forul european speră să vină cu o mână de ajutor pentru cluburi, mai ales în perioada grea pe care economia mondială o traversează.

UEFA plătește în avans pentru cluburile care au dat jucători în preliminariile EURO 2020

Pe site-ul Federației Române de Fotbal se arată decizia UEFA de a plăti în avans o sumă totală de 70.000.000 de euro către cluburile care au furnizat jucători la echipele naționale pentru preliminariile EURO 2020.

ADVERTISEMENT

„Un total de 676 cluburi europene, din toate cele 55 de asociații naționale, vor primi în avans o sumă totală de 70 milioane euro.

Comitetul Executiv UEFA a decis astăzi plata imediată a sumelor ce revin drept contribuție pentru cluburile ce au furnizat jucători echipelor naționale în preliminariile EURO 2020.

Decizia vine în contextul crizei actuale și a dificultăților financiare pe care le au multe cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Aceste plăți programate inițial după play-off-urile EURO 2020 vor fi efectuate în avans, în speranța că vor ajuta cluburile cu situații dificile în pandemie.

Iată cum se vor repartiza cei 70 de milioane euro:

  • 50 milioane euro vor merge către cluburile care au furnizat jucători celor 39 de echipe naționale neimplicate în play-off-urile pentru EURO 2020, participante în preliminariile EURO 2020 și Liga Națiunilor
  • 17.7 milioane euro merg către cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naționale implicate în play-off-urile pentru EURO 2020. În această categorie intră și România.
  • 2.7 milioane euro vor ajunge la cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naționale implicate în play-off-urile pentru EURO 2020, tocmai pentru participarea la play-off, dar aceste plăți vor fi făcute după disputarea partidelor din toamnă. În această categorie intră și România.
ADVERTISEMENT

În total, 676 de cluburi europene vor beneficia de aceste sume, fiecare club primind între 3.200 euro și 630.000 euro, anunță UEFA.

Pe lângă cei 70 de milioane de euro alocați cluburilor ce au furnizat jucători în preliminariile EURO 2020 și Liga Națiunilor, un total de 130 milioane euro vor fi distribuiți cluburilor ce furnizează jucători la turneul final EURO 2020. 

ADVERTISEMENT

Lista completă a cluburilor și sumele aferente fiecăruia vor fi publicate de UEFA după turneul final EURO 2020”, se arată pe site-ul FRF-ului.

UEFA va alege echipele care participă în cupele europene doar pe criterii sportive

UEFA a avut o întâlnire joi dimineață, 23 aprilie, în care asigură cluburile că echipele care vor participa în sezonul viitor în cupele europene, vor fi alese doar pe criterii sportive și nu vor da curs scenariului în care formațiile sunt alese pe baza coeficientului pe care îl au.

Astfel, CFR Cluj poate răsufla ușurată, pentru că FCSB nu îi va lua locul în calificările pentru grupele Champions League.

Noul scenariu propus de UEFA se aplică numai în cazul în care campionatele nu își mai pot desfășura activitatea și vor îngheța sezonul, cum s-a întâmplat în Olanda și Belgia.

ADVERTISEMENT