Fotbal international

UEFA pregătește o mutare istorică pentru Champions League! Finala din 2024 s-ar putea juca în Statele Unite ale Americii

09.11.2019 | 14:17
UEFA pregateste o mutare istorica pentru Champions League Finala din 2024 sar putea juca in Statele Unite ale Americii
ADVERTISEMENT

UEFA pregătește o premieră în istoria Ligii Campionilor. Forul continental are în plan să mute finala din 2024 a celei mai importante competiții fotbalistice la New Jersey, pe stadionul “MetLife”. UEFA și-ar fi anunțat deja partenerii comerciali din Statele Unite ale Americii despre intenție, iar dacă se va concretiza, va fi prima finală de Champions League disputată în afara Europei.

UEFA vrea să mute finala Champions League în Statele Unite

Forul continetal are intenția de a muta finala Champions League din 2024 în Statele Unite ale Americii, anunță publicația Morning Consult. Orașul vizat este New Jersey, iar stadionul pe care ar urma să se dispute ultimul act este “MetLife”, cu o capacitate de peste 82 de mii de locuri. Construcțiile arenei au fost finalizate în 2007, iar costurile s-au ridicat 1.6 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, UEFA și-ar fi anunțat deja parterenii comericali din America despre intenția de a organiza ultimul act al Ligii Campionilor la New Jersey. Relațiile dintre forul din Europa și piața media din Statele Unite sunt bune, ultima dovadă fiind încherea, ce a avut loc vineri, 8 noiembrie, contractului pentru drepturile TV de transmisiune a Champions League, Europa League, nou înființata Conference League și Supercupa Europei.

Finala din 2020 se joacă în Turcia

Finala Ligii Campionilor din 2020 se va disputa în Turcia, la Istanbul, pe 30 mai. UEFA a stabilit și locația finalelor din 2021, 2022, respectiv 2023. Peste doi ani, cele mai în formă cluburi din Europa, vor lupta pentru trofeu la Munchen, în timp ce în 2022 finala va fi găzduită de Sankt Petersburg, pe stadionul Krestovki, construit pentru Campionatul Mondial din 2018. Ultimul act al Ligii Campionilor de peste trei sezoane se va juca la Londra.

ADVERTISEMENT

Planul celor de la UEFA te a muta finala Champions League din 2024 în Statele Unite ale Americii poate veni după ce echipele mari ale Europei s-au bucurat de un succes enorm în rândul publicului, când au disputat acolo meciuri amicale.