Fotbal international

UEFA pregătește pedepse dure pentru Real Madrid și Juventus. Pe ce perioadă ar putea fi excluse din Liga Campionilor

24.04.2021 | 18:04
UEFA pregateste pedepse dure pentru Real Madrid si Juventus Pe ce perioada ar putea fi excluse din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Șefii UEFA sunt deciși să dea o lecție dură cluburilor care au inițiat înființarea Superligii Europene, proiect la care au aderat 12 formații din Anglia, Spania și Italia.

În acest sens, forul european se pregătește să facă anunțul care va cutremura fotbalul continental. Real Madrid și Juventus Torino sunt vizate de o excludere din cea mai importantă competiție intercluburi.

ADVERTISEMENT

Publicația Deportes Cuatro, citată de Daily Mail, notează că semifinala dintre Real – Chelsea, de săptămâna viitoare, din Liga Campionilor, ar putea să fie suspendată.

UEFA se pregătește să le excludă pe Real Madrid și Juventus din Liga Campionilor

Președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, și omologul lui de la Juventus, Andrea Agnelli, a fost inițiatorii proiectului Superligii Europene.

ADVERTISEMENT

Tot ei i-au convins și oficialii cluburilor Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur din Anglia, AC Milan și Inter Milano din Italia, plus Atletico Madrid și Barcelona, din Spania, să adere la ideea lor.

Cele două cluburi insistă în continuare să susțină organizarea noii competiții, iar acest lucru ar putea să ducă la excluderea lor din viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Se suspendă semifinala Real Madrid – Chelsea?

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a dezvăluit că există o mică posibilitate ca repercursiunile asupra clubului spaniol să se aplice chiar de săptămâna viitoare.

Șeful UEFA a lăsat să se înțeleagă că semifinala Real Madrid – Chelsea, programată marți, 27 aprilie, ar putea să fie anulată, ca pedeapsă pentru rolul lor în Superliga Europeană. Pentru Juventus, s-ar pregăti o suspendare de un an din cea mai importantă competiție europeană intercluburi, valabilă pentru sezonul 2021/2022.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Daily Mail susțin că deși UEFA are puterea de a impune această interdicție, există o opoziție puternică din partea mai multor șefi de comisii ale forului fotbalistic. Sursa amintită notează că unii dintre directorii UEFA sunt în continuare în dialog cu oficialii cluburilor Real Madrid și Juventus, ba chiar ar fi dispuși să ierte celor două ceea ce numesc ”abaterile grave”.

ADVERTISEMENT
Tags: